Jag är sjuk och jag vill ta studenten

Sitter i skolan och inväntar komvux-lektionen som är så seg att man inte ens borde gå dit. Egentligen är jag sjuk och egentligen borde jag varken vara i skolan nu, eller gå på lektionen i eftermiddag men framförallt borde jag inte träna idag.. men jag gör det ändå(sommaren närmar sig med stormsteg). Jag längtar till studenten och jag är sjuk, vilket kan omformuleras till: Jag längtar sjukt mycket till studenten..


Du väljer ditt liv honey..


Prov om existentialismen på fredag. Om jag kort ska sammanfatta vad existentialsimen innebär koncentrerar den sig på människans valfrihet. Du väljer ditt liv och ingen annan, du blir den du blir genom de val du gör i ditt liv. Detta får mig att skrämmas över människor runt mig. När man går omkring och är missnöjd med sin tillvaro och sitt liv, varför inte göra någonting åt det? Det man också bör tänka på är att alla människor inte har samma förutsättningar att få ett bra liv som andra, men man kan åtminstone göra vad man kan för att förbättra sin tillvaro? Sluta dricka alkohol, sluta röka eller sluta vara tillsammans med någon man inte älskar. Ditt val, din frihet.
Ställer man sig passiv till allt i livet leder det till att man bli olycklig vilket i sin tur leder till att man stör sig på människor som är lyckliga.
Sedan vill jag också passa på att klaga på övermänniskan, den som istället ställer sig över alla andra pga av att den har utnyttjat sin frihet till fullo. Den männsikan tror sig veta mer än alla andra och ibland kan man väl ifrågasätta om det är en lycklig människa det heller?
Det finns iallafall många övermänniskor och många passiva människor runt omkring mig vilket gör mig ledsen för deras skull.

Själv vill jag inte klaga över min tillvaro som den är just nu. Jag har nog aldrig vart lyckligare i mitt liv och
jag ska aldrig vara ledsen igen
jag ska aldrig vara ledsen igen
jag ska aldrig vara ledsen igen
jag ska aldrig vara ledsen igen..