Fortsätt och fortsätt å va dig själv.

Efter dagens besök hos farbror doktor fick jag både positiva och negativa besked. Jag slipper nu gå på kryckor och ha benskena och kan istället halta mig fram vilket är positivt, men så visade det sig att korsbandet verkligen var av och jag får inte, av någon anledning, opereras förns efter sommaren och efter en korsbandsoperation tar det ca 6-12 månader innan jag är fullt återställd. Detta betyder i sin tur att det inte blir någon träning på väldigt länge vilket känns jäkligt frustrerande eftersom jag har varit en sådan aktiv människa, tränat ca 4 gånger i veckan och tagit långa promenader. Mina sommar-kropps-visioner känns som bortblåsta pga denna onödiga skada.

Mitt knä har stått mycket i fokus de senaste inläggen, mest pga att jag blivit så påverkad av att leva ett så begränsat liv men ljuset i tunneln har börjat synas eftersom utsikten för sommarjobb ser ganska bra ut. Dessutom sökte jag utbildning till i höst i måndags och känner mig extremt lättad eftersom både min jobbsituation och framtidsångest har varit två betungande faktorer under mitt sabbatsår efter gymnasiet. Det har varit press både från familj och mig själv på att jag måste bli något stort och framgångsrikt. Men framgång kan ha många skepnader och därför bestämde jag mig för att välja en utbildning som grundar sig på mina intressen. Jag avslutar därför dagens inlägg med texten från Ebba Grön´s Vad ska du bli:

Vad skall du bli när du blir stor
ska du bli som far och mor
ska du bli en boss
en försäljare
eller disponent någonstans
eller kanske nöjer du dig med
vilket jävla skitjobb som helst
du bara bryr dig inte alls
det får gå som det går
vad skall du bli

Nu är du ung och rebellisk som fan
du sätter hårt mot hårt
du vet precis vad du vill
och du vill inte bli en av dom där

Fortsätt fortsätt å va rebell
fortsätt fortsätt å va dig själv
fortsätt fortsätt å va rebell...

Delfin i en manniskokropp?

Idag ar det den sista dagen i osterrike, imorn aker vi hem och jag ska aka direkt till akuten for att besluta om tid for operation. Pa hotellet har jag fordrivit mina dagar i hotellets bar dar jag bestallt kaffe och fastnat i en spannande roman vid namn Den trettonde historien. Idag nar jag atervande tillbaka till hotellrummet fran doften av kaffe, ol och gamla mobler gick jag in pa datorn for att kolla min mail och upptackte att jag hade fatt ett valdigt roligt brev som inte kunde hindra mig fran att dra pa smilbanden:

Hej du!

Vi vill bara tipsa om vår webbplats www.svedimf.3w.se.
Vi är förbundet för den, som känner sig som en delfin i en människokropp.
Känner du någon som känner så, så meddela gärna att vi finns.
Ha det så bra!

Vänlig hälsning,

Svenska delfin-i-människokropp-förbundet
www.svedimf.3w.se

 

Jag vet inte riktigt om en delfin i en manniskokropp beskriver hur jag kanner mig just nu, jag kanner mig snarare som en instangd manniska i en skadad manniskokropp, langt ifran en delfins smidighet. Nu ska jag ata vindruvor och vanta pa att mamma och pappa kommer tillbaks fran backen med, forhoppningsvis, hela ben.


I Osterrike med ett trasigt kna

Sitter just nu pa hotellet i osterrike, utanfor skiner solen och den gnistrande snon i backarna bara vantar pa mig, men tyvarr blir det ingen mer skidakning for mig den har veckan, och formodligen inte pa ett langt tag heller. Redan forsta dagen i backen, igar, ramlade jag och gjorde mig sa illa i knat att jag fick aka ambulans till ett sjukus 2,5 mil harifran. Det visar sig att korsbandet i knat har gatt av helt och minisken har vridigt sig totalt vilket gor att operation kravs. Nu gar jag pa kryckor och har en mycket vacker skena pa benet som gor att jag ser valdigt overviktig ut och jag tvingas ga sahar tills vi aker hem till sverige dar jag ska opereras. Jag vet inte nar jag kommer kunna ga normalt igen men jag vet att jag kommer vara mycket tacksam da for just nu saknar jag mitt trasiga ben.


Österrike imorgon

Åker till Stockholm ikväll för att imorn tidigt flyga till Österrike, utan Daniel =(
Jag saknar ihjäl mig redan!