Kylig tisdag

Sitter här och dricker min hemmagjorda kardemumma-latte och är lagom fusen av det bittra vädret ute. Mitt kollegieblock som försvann igår har jag nu återfått, det låg helt orört tillsammans med min penna i datasalen och jag är jätteglad eftersom den innehåller alla mina anteckningar jag hittills gjort plus en hel del som hör till grupparbetet.

I skolan har vi nu börjat med Bild-boxen och har idag fått en hastig genomgång av en systemkameras funktioner. Vi fick därefter gå ut i kylan och fotografera tre bilder av samma föremål som på något sätt ska skilja sig åt. Jag tycker att det ska bli kul att hålla på med något lite mer praktiskt nu när man hittills har jobbat rätt så teoretiskt, ksm är verkligen en bred utbildning!

Jag har funderat lite på att börja ta någon skrivarkurs/journalistkurs parallelt med skolan men vet inte om det kan va lite för sent för denna termin.

Nu ska jag tillbaks till skolan och visa upp fotografierna.

Pusskalas

När jag har varit ifrån Daniel för länge, dvs en natt, så får jag ett enormt behov av att pussas med honom när vi ses igen. Jag skulle kunna ligga i flera timmar och bara pussa på honom.
Daniel tycker inte det är lika kul...

En fantastisk konsert med ett tråkigt slut.

Nu är vi nyligen hemkomna från Stockholm och en fantastisk Coldplay-konsert. I den fullsatta Globen var stämningen på topp och publiken samt bandet var extremt laddade. De spelade många låtar från nya albumet men också en hel del gamla godingar bla Fix You, som fick mina hårstån att resa sig, för att nämna en. Jag och Daniel hade sittplatser på parkett ganska långt bak men helt plötsligt springer hela bandet upp på läktaren och ställer sig två rader över oss och spelar The Scientist så att jag varken tror mina ögon eller öron av glädje. Coldplay är förtjusande, man märker att de älskar sin musik och Chris Martin är så fullproppad av musikalitet att han måste hoppa runt på scenen som en energisk gummiman. Men publiken blir tagen av deras konsert, framförallt jag, de är så mycket känsla från den första tonen till den sista och man sitter bara och önskar att de aldrig må ta slut. När bandet lämnar scenen är publiken så tända att hela globen stampar i golven så att ett muller donar över stadion, coldplay vill ju inte göra sin fans besvikna så de återvänder till scenen och spelar Yellow med kraft och kärlek och ALLA sjunger med..


Men av av lycka kommer sorg.
Igår natt drömde jag att min hamster dog och när vi kom hem igår kväll rörde han sig inte i sin lilla bur. Vi fick åka ut till jursla och begrava honom och när vi gick och lade oss igår fanns där inget ljud från ett roterande hjul som brukade störa en sådär mysigt om nätterna. Min lilla Ansgar.


Coldplay

Snart åker jag till Stockholm och ska se Coldplay. Jag är väldigt föräntansfull.

Och lite shopping hinner man nog också med.

Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller min Daniel år och jag hoppas att han får en jättefin dag.
Grattis Daniel!

Puss

Helenas inflyttningsfest:


Huvudtungt

Idag kan det nog bli en av de tyngsta dagarna på länge. Igår var jag på inflyttningsfest hos Helena i Linköping och det blev en mycket lyckad kväll! (Bilder kommer upp) Men eftersom jag drack över en flaska rödvin så är mitt huvud skapligt tungt idag. Jag ska nämligen skriva en artikel tills imorn som jag inte har börjat med ännu pga att jag har haft idètorka och jag betvivlar att min kreativitet idag skulle uppnå oanade höjder. Helst av allt skulle jag vilja ligga i sängen med min underbara pojkvän hela dagen och lukta på hans hår, men det blir inget!

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka tvätta bort baksmällan.

Frågestund

Helena ville att jag skulle svara på lite frågor...

1.Vilken mat äter du ofta?

Jag äter massa grönsaker och så älskar jag ost!


2.När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka ut?

Jag hjälper oftast till om det inte är så att personen säger att jag absolut inte ska det.


3.Var sitter du helst när du bloggar?

Nästan alltid framför min stationära dator hemma.


4.Köper du ofta triss?

 Tror det sker max en gång om året och jag vinner ALDRIG något.


5.Vilket land eller stad har varit din bästa semester?

Jag har vart på många fantastiska resor i mitt liv. Rhodos med Daniel förra året var den mest romantiska resan jag varit på, USA-resan i år var den mest sevärda och den mest kulturella är ju såklart vindruvsskördningen i Ungern.


6.Vilken tv-kanal tittar du mest på?

Kan sitta i timmar och bara zappa tills jag hittar något bra. Har ingen favoritkanal utan går mer på tv-programmen.