Vilken Fredag!

Idag är det fredag och jag har tränat en skitbra spinningpass, ätit världens godaste ceasarsallad, fått de första vårkänslorna och så väntar fredagsmys med min älskade med vin och choklad och sist men inte minst: HEMTENTAN ÄR KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!


Markus Krunegård

I fredags var jag och Isabel på Markus Krunegård, läs min recension här: www.linopressen.se


HEMTENTAN


JAG PLUGGAR HELA TIDEN
VARFÖR BLIR DEN ALDRIG KLAR?!


Dagens Fråga



Varför blir handdukar smutsiga när man alltid torkar sig med rena händer på dem?




En liten serie...

Godmorgon!



Jag äter en härlig frukost.



En promenad i eftemiddagssolen är aldrig fel



Efter promenaden gillar jag att sitta i sängen o filosofera över varför spårvagnarna åker i sån väldig fart utanför fönstret. Här kan jag sitta i timmar...



...tills att jag tröttnar och går härifrån...



...och sträcker ut mig på köksmattan istället!
Livet är underbart!



Dagens Fråga



Varför luktar tomater inte tomat?




Genom brevinkastet

Den största anledningen till att jag har valt att ha tidning hemma är pga. tidningsdoften. Doften av ett nyproducerat, orört paket med nyheter och annat av intresse. Jag sitter och läser tidningen och emellanåt doftar jag på bladen och ger ifrån mig ett "mmm", jag sitter och breder ut mig med tidningen i fotöljen med glasögonen lite ledigt lutandes mot näsbenet och begrundar samhällsinformation. Jag spänner blicken när jag läser något intressant, eller förresten jag spänner blicken hela tiden för att ge ett seriöst intryck, jag fuktar pekfingret varje gång jag vänder blad, det blir lättare så, och tar en sörplande klunk ur kaffekoppen när jag just läst en angelägen rad. Och där sitter jag, länge, kanske i en timme eller två och bara njuter och glömmer bort tiden för en liten stund.


Internationella Kvinnodagen

Vi pratar så mycket feminism och jämställdhet i skolan nu att jag spyr. Jag brukar uttala mig själv som feminist därför att jag tycker att det är en självklarhet att man ska behandla män och kvinnor likadant och att vissa strukturer i samhället måste förändras. En av de strukturerna är att man alltid ser kvinnor som svaga individer som aldrig vågar stå till svars för sin biffiga man. Därför tänker jag idag, istället för att fälla en tår för oss stackars kvinnor, hylla männen för en gång skull. Männen som hela tiden blir tagna för misshandlande maskiner som kräver att få sin tvätt strykt. Männen som ständigt blir spottade på i dagens sverige för att de vägrar vara hemma med sina barn och männen som inte, i sin vildaste fantasi, kan förstå hur det känns att vara förtryckt. Man utgår helt enkelt från att män att djur(berömt citat). Därför vill jag idag hylla männen för att de står ut med dessa påhopp(förtryck?) och ändå kämpar för jämställdhet(iallafall vissa). För visst har det hänt mycket på bara ett tiotal år? Männen tar sitt ansvar mer och mer. Allt kan inte hända på en och samma gång..

Och så sitter jag i lektionssalen och tvingas lyssna på människor som hela tiden upprätthåller dessa föreställningar om kvinnan och mannen och som ser att den enda lösningen på problemet är att man tar bort könet, dvs. inte pratar om "kvinnor" och "män". Smart va? Så jävla fiffigt, att ingen tänkt på det förut, vad bra då, då behövs ju ingen Internationell Kvinnodag?

Och så tänker jag om igen,
Bara 1,5 år kvar
Bara 1,5 år kvar
Bara 1,5 år kvar
Bara 1,5 år kvar
Bara 1,5 år kvar
Bara 1,5 år kvar
Bara 1,5 år kvar
Bara 1,5 år kvar..



Med näsan i boken..

Härligt, en ljus söndag. Jag pluggar, läser doktorsavhandling och queerteori, herregud vad tungt. Funderar på att ta en promenad, rensa tankarna lite. Ibland blir jag galen av att plugga, av att hela tiden känna att jag måste ha en åsikt om allting. Och det har jag oftast men ibland skiter jag bara i det jag läser och tänker på sommaren och våren och glass med strössel och chokladsås.