Ajdå

Det är jobbigt när man kommer ner till tvättstugan och upptäcker att den är upptagen pga att man har lyckats boka fel tvättid och man måste ha rena kläder för att man ska åka utomlands i övermorgon.

Ingenting i stil med "Den blomstertid nu kommer"...

Idag var det sista dagen i skolan, det är alltså sommarlov nu. Det ska bli så skönt att slippa jobba med samma gruppkamrater i höst och att få en paus från skolan i största allmänhet.
Nu har jag alltså avklarat ett år av min utbildning och man kan väl lugnt säga att det har varit ett turbulent år. Det första halvåret gick åt att fundera över om det verkligen var det här jag ville hålla på med tills jag i februari bestämde mig för att hoppa av. Det gick inte många timmar innan jag insåg att jag hade tagit fel beslut och hoppade på utbildningen igen dagen därpå. Det var ett beslut jag inte ångrade för det fick mig att inse vad jag vill göra med mitt liv, åtminstone de två resterande åren framöver. Den här våren har varit jätterolig, framförallt när vi har jobbat med video och haft intressanta föreläsningar och individuella litteraturuppgifter. Men den har också varit skitjobbig beroende på att jag hela våren har jobbat i en grupp som inte alls har fungerat. Jag har försökt att hålla fasaden uppe men innerst inne har jag insett att det inte fungerar när den större delen av gruppen inte har någon motivation. Det har gjort att även jag, nu på slutet av terminen, har tappat kreativiteten. Men på många sätt har jag insett att det är såhär livet ser ut, man kommer att tvingas jobba med folk som inte alls ligger på samma nivå och då får man helt enkelt lära sig lösa dem problem som uppstår. Det har ioförsig inte fungerat så bra i vår grupp men nu har jag åtminstone den erfarenheten med mig till nästa gång jag gör ett grupparbete.

Så idag hade vi en kursutvärdering i två timmar och det var allt. Inga blommor i håret och psalmer i kyrkan med en fröken som önskar alla trevlig sommar och ingen glass-med-jorgubbar-i vit känning som blir smutsig av gräset utan bara ett försiktigt "Glad sommar" till någon man förmodligen inte kommer träffa på flera månader. Istället gick jag hem och la mig i sängen och sov med en ipren i kroppen och drömde om höstens nya dagar.

Trevlig sommar!

Onsdagen

Jag och Isabel hade en rolig kväll i onsdags. Kvällen började hos mig där vi drack vin, tittade på gamla foton och sjöng karaeoke. Vi försvann sedan till Hugo där vi träffade Daniel och Jocke. Notera att jag röker på en bild nedan, någonting jag vanligtvis aldrig gör, och jag kan inte låta bli att tycka att jag är snygg med en cigarett i handen trots att det är så fruktansvärt ocoolt att röka.



Idag kände jag för att gå ut

Väntar bara på att Isabel ska komma hit så vi kan påbörja sminka-platta-spraya-dricka vin-hetsen.


Jippe!

Jag åker till Gran Canaria den 2:e Juni. Härligt!

This is it?

I skolan håller vi för tillfället på med vårens stora medieprojekt. Det här är liksom det man har gått och väntat på hela året, det är "it". Men besvikelsen började för ett par månader sedan, när uppsatsen var klar och informationen för medieprojektet höll rum. Det visade sig att alla grupper var tvungna att göra en utställning som medieprojekt när jag i mitt huvud hade föreställt mig en film ." Men men, en utställning kommer nog bli kul också", tänkte jag och försökte hålla humöret uppe eftersom jag precis hade hoppat av utbildningen, ångrat mig och nu var tillbaka igen. Nu har vi jobbat med den här utställningen i flera veckor och nästa vecka är det vernissage och på vägen har jag haft självmordstankar, fått ryggskott, ångest och total avsaknad av motivation och kreativitet. För vad fn är det för speciellt med utställningar egentligen? På samma sätt som det känns som uställningsmediet har möjligheterna till sin fördel, och som alla lärare påpekar "kan utnyttja alla medieformer", så kommer man till en punkt när man inser att man har tagit sig vatten över huvudet. Det ska klämmas, kännas, filmas, lyssnas, läsas och på vägen också hinna upplevas. Om det är ett budskap man vill förmedla varför skriver man inte istället en bok, gör en film, fotar, bajsar, eller whatever? För utställningar handlar ju egentligen bara om att bli totalt sågad av kritiker efteråt pga att man har använt fel texturer och ljus, men vem bryr sig? Kanske är det bara en tillfällighet att jag har börjat hata utställningar, det kanske har något att göra med att jag är i en så ointressant grupp som har fått mig att tappa tron på mig själv. Jag tror faktiskt många andra grupper har lyckats ganska bra. Men resterande år av utbildningen ska jag försöka hålla mig så lång ifrån utställningar som är möjligt på ksm och försöka hitta en grupp där alla vill åt samma håll, eller som åtminstone kompleterar varandra. Det är väl det minsta man kan begära?

På onsdag nästa vecka är det premiär för utställningen "Ensam", kanske världens sämsta utställning. Välkomna!

Vilken Andrea föredrar du?

 vs

Klippa eller spara?
Ansa eller förlänga?
Kort eller långt?


Arga Andrea är tillbaka

Veckan startar med följande störningsmoment: Slöa människor. Dessa latmaskar som åker snålskjuss på vänner/kollegor/skolkamrater/familj/samhället. Är det meningen att världen ska vara uppbyggt på det här sättet? Några som sliter som fan och andra som drar nytta av det. Att folk inte kan inse att det förefaller på detta sätt. Nae, i Sverige accepterar man alla, betalar sjukt mycket skatt och är nöjda med tillvaron. Ser inte folk sambandet som jag gör?
Egentligen skulle det här inlägget handla om hälften av min studiegrupp som klockan 08.00 imorse smsade och skrev att dem var sjuka. Till det hör att vi är i slutet av ett medieprojekt som ska vara klart på onsdag, och folk bara väljer att skita i det. Ni kanske börjar se var jag vill komma?


Inflyttningsfest


Party!

Ikväll blir det en hejdundrande inflyttningsfest! Imorn får ni se bilder.


Andrea blir privat..

Helena ville att jag skulle svara på några frågor, så enjoy!

1. Hur lång är du? 1,65
2. Vad vill du bli när du bli stor? Författare, filmregissör och journalist. (Nej, jag har inga drömmar!)
3. Vad jobbar du med? Jag jobbar på Kahls The- och kaffehandel när jag inte studerar.
4. Har du långt hår? Knappt axelllångt.
5. Vilken hårfärg har du? Brunt med några diskreta ljusa slingor.
6. Sminkar du dig? Nästan varje dag men väldigt sparsamt.
7. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Är det intressant?
8. Har du kysst någon idag? Nej, bara morgonpussats med Daniel.

Min familj
1. Bor dina föräldrar ihop? Japp =)
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Dem är underbara båda två.
3. Hur många syskon har du? En äldre bror, Richard 24 år.
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? "Hejdå, vi hörs imorn då!"
5. Hur många ställen har du bott på? 6 ställen, varar 5 jag minns.
6. Vem i din familj stör du dig mest på? Min bror kan vara mycket irriterande.
7. Vilken familjemedlem är snällast? Mamma
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Igår kollade jag och Richard på utvandrarserien.

Kompisar
1. När var du senast med nån kompis?
I förrgår joggade jag med Isabel.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Jag kan inte ens minnas det, vad illa!
3. Har du kysst nån kompis? Ja, ibland blir det för mycket alkohol helt enkelt.
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej
5.Vem har du varit kompis med längst? Amanda och jag lärde känna varann när jag var 9 år.
6. Vem känner dig bäst? Daniel
7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Om personen frågade vad jag verkligen tyckte skulle jag säga något i stil med: "Det är ju inte riktigt i min smak men på dig passar den jättebra!"
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Har hänt.

Vågar du...
1. Skrika åt dina föräldrar? Ja, det var jag känd för när jag var liten.
2. Klä dig annorlunda? Jodå, men det finns gränser.
3. Vara dig själv? Ja, men ibland är jag extremt stel.
4. Visa dig i bikini/badbyxor? Det är ett måste om man ska bada, vilket jag älskar!
5. Pierca dig? Har jag redan gjort.
6. Ha sex på offentlig plats? Absolut.
7. Vara omogen? Vad vore livet annars?
8. Äta småkryp? När jag var liten lurade min storebror i mig att äta myror vilket han senare sprang och tjallade för mamma om.

Diverse frågor
1. Vem ringde du senast? Brorsan
2. När tuggade du tuggummi senast? Igår.
3. När var du på semester senast? Jag var i London i februari.
4. Vilken färg är det på din tandborste? Grön.
5. Är ditt hår tråkigt? Kan vara lika fult som det kan vara snyggt!
6. Vem såg dig naken senast? Daniel, såklart!
7. Hur ofta duschar du? Varje till varannan dag.
8. När ska du gå och lägga dig ikväll? Brukar inte planera det.