En försovning = en framgång

När klockan ringde 09.00 imorde fanns det inga krafter i mig som sa att jag skulle gå upp. Jag snoozade så mycket att jag tillslut försov mig och vaknade 10.30. Det händer aldrig att jag försover mig, jag som är så ordentlig. Men så insåg jag att det faktiskt var en mening med att jag skulle sova 1,5 h längre, jag hade en fantastisk dröm...
och så skapades idén till boken "Den magiska gitarren"..


Mitt i flytthetsen festar vi till det i Linköping

Det blev en riktigt rolig och sjuk kväll igår hos Helena, trots att vi tog tåget hem redan vid 23.30. Vi avslutade kvällen på en libanesisk resturang vid tågstation. När vi kom till Norrköping var jag helt inställd på att Richard skulle sova över hos oss, vilket han också gjorde.
Tack för en rolig kväll!

Brorsan på g!


Snygging


Innan det spårade ur...


och efter...

Barnen som säger: "halahalalhala", äter giftiga bär.

Min morgon började med ett arbabiskt sms från okänd avsändare, ryggont och sovit-för-länge-huvudvärk. Jag känner att det här blir en bra dag! Jo, men det blir det faktiskt, vi får ju tillång till lägenheten idag. Ska bli intressant att se vad de är för tapeter i rummen och vilket kakel det är i badrummet, man minns aldrig sådana detaljer när man är på lägenhetsvisning för man tänker alltid: "Vi kommer säkert inte få lägenheten". Nu ska jag dricka ur mitt te och ta mig ett bad, det är inte ofta man gör det på morgonen.

Söndag

Det har varit en riktig mamma-dotter-helg i helgen. Jag och mamma har bakat, gått promenader, sett på tv och haft det väldigt mysigt helt enkelt. Nu är jag hemma igen och mina linser börjar klistra sig fast på hornhinnan och det betyder i regel: ta ut linserna och gå och lägg dig!
Men jag sitter här och väntar på att det ska ringa på dörren och det pirrar, för jag har inte träffat Danne på två dar!


Vårkänslor

Man tar på sig en tunn jacka och går ut i solen
det känns som huden inte har fått sol på evigheter
och när det börjar blåsa ignorerar man att man fryser
och säger: "Gu vilken härlig vårdag"
Sen går man hem och dricker en kopp te och vaknar nästa morgon
med feber och snorig näsa

Då vet man att det är vår.

Lördag

Inför flytten drömmer jag varje natt att lägenheten vi flyttar till inte alls är som vi har trott. Jag drömmer ofta att det visar sig vara mycket större och att man hela tiden hittar ett nytt rum som höjer hyran. Inatt drömde jag att lägenheten hade 6 rok och att en sektledare att bott där innan oss. Sektledaren hade lämnat en hel del möbler kvar som vi tvingades betala för och ha kvar i lägenheten. Det var hemskt, jag grät av panik och ångrade mig så mycket att jag hade tackat "ja" till den från början. Sedan vaknar man och blir otroligt lättad över att det bara var en dröm.

Men jag tror verkligen att vi kommer trivas mycket bättre i den nya lägenheten och jag är otroligt lycklig över att få flytta till ett nyss ställe med Daniel som jag älskar över allt annat.


Fredag den 13:e

Jag måste snart gå till sjukgymnasten och göra mina roliga övningar. Jag är så EXTREMT osugen på det idag. Stå och dra i vikter i en halvtimme för att bygga upp muskler kring knät, tänk att jag gör detta 4 GGR/VECKAN! Det är fruktansvärt tråkigt, men jag måste försöka bli motiverad för i vår ska jag ut och springa med mina starka knän.
Sedan har jag väl tänkt att bara ta det lugnt i helgen, jobbar både lörd och sönd. Blir en heldel mys med min älskling och så lite packning förstås!

Har förövrigt sålt alla saker nedan, förutom kameran, så är det någon som är intresserad av en FUJIFILM 5.2 megaixel digitalkamera i bra kvalitet med alla tillbehör så säljer jag den för endast 300 kr. Det är bara att höra av sig!

Flyttstädning

I helgen har jag och Daniel passat på och rensa inför flytten. Det visade sig att vi hade en hel del saker att slänga, till största del Daniels grejer. Men vi har också en hel del saker vi vill göra oss av med på annat sätt, sälja, skänka osv. Om du är intresserad av något av sakerna nedan så hör jättegärna av dig:

- 2 st Billybokhyllor
- 3-sits soffa
- Keyboard
- Förstärkare till elgitarr
- 5.2 Megapixel digitalkamera med alla tillbehör
- Hamsterbur med alla tillbehör och saltsten

Sakerna kommar att säljas för ett mycket bra pris och eventuellt skänkas bort.


Those Dancing Days

Jag kan inte sluta lyssna på den här låten, det är så grymt bra bara och så är videon väldigt rolig också:
http://www.youtube.com/watch?v=3AgTAS-MJJQ


Genusneutral och inte könsneutral.

Idag känner jag mig som en riktig åsiktsmaskin, kanske pga av att jag borde plugga filmteori men inte orkar. Läste nyligen en artikel på aftonbladet om könsneutrala namn. Det är inget fel med namn som passar för både flickor och pojkar men hette det inte nyligen unisexnamn? Under artikeln hade Malin Wollin, smart kvinna, kommenterat inlägget med en egen artikel. Hon skrev att hon aldrig skulle kalla sina barn för "hen", som skall vara den könsneutrala benämningen istället för "hon" eller "han", och jag håller med henne fullständigt.
Det verkar som att jämnställdhetsdebatten går i den riktningen att den enda lösningen på problemet är att införa könsneutralitet. Dvs, betyder detta i sig att kvinnan inte duger för att vara jämnställd mannen. Det kanske är en lösning för dem som påstår sig inte kunna identifiera sig som varken "kvinna" eller "man". Men personen som uttalar detta MÅSTE ju ha ett kön, alltså ett könsorgan. Om personen har en snopp, är det en man och om personen har en mutta, är det en kvinna. Varför måste man göra det så mycket svårare än så? Är det inte 1:ans biologi? Sedan att man inte kan identifiera sig med föreställningarna om hur män respektive kvinnor "bör" vara, är en helt annan sak. Att man som kvinna inte är typiskt "kvinnlig" betyder ju inte att man inte är kvinna. Man kan inte säga att man är könsneutral, däremot kan man säga att man är genusneutral.

Det här är ännu ett steg i fel riktning, dvs att se ner på allting som har med kvinnlighet att göra. Är det inte meningen att visa att "kvinnor kan" oavsett om man bär högklackat och gillar att baka?

Jag kommer aldrig acceptera ordet "könsneutralitet" förns den dagen jag själv bevittar en människa som faktiskt inte har något könsorgan, testosteron eller östrogen. För så vitt jag vet, finns det bara två kön för tillfället; män och kvinnor.

Vad tycker du?

Män som slår

I Svergie skyller man alltid dåligt beteende på en dålig uppväxt och misär. Men hur länge ska vi tillåta folk att bete sig hursomhelst? Lyssnar just nu på radio där de diskuterar kvinnomisshandel och och frågan om männen som slår aldrig får ta sitt ansvar. Jag har ett ganska enkelt svar på detta: Självklart är det mannens fel. Man måste kunna ta ansvar för sitt eget liv och handlingar för det är ju handlingarna i sig som skapar den person man blir. Det måste finnas en gräns för hur mycket man ska hjälpa till i Svergie, någongång måste alla ta sig i kragen!
Någonting annat de diskuterade nyligen var frågan "Varför finns det män som inte slår?". Vadå, skulle det ligga i mannens natur(?) att slå och vara aggressiv? Ska vi skylla på hormonerna igen? Oj, var tog jämställdheten och föreställningen om att en manlig och kvinnlig natur inte existerar vägen? 


Staden vid strömmen

Pappa hade en sjuihelsikes födelsedagsfest i lördags och jag var där och höll tal med min mamma och bror. Kvällen var jättetrevligt eftersom jag träffade mina släktingar från ungern och andra jag inte träffat på länge. Min pappas bästa vän överraskade hela sällskapet med att visa en film på pappa som 19-20-åring. Jag kunde inte tro mina ögon när jag såg min pappa, pinnsmal, iklädd hippiekläder, långhårig, dansandes och hoppandes runt i Norrköping till Lundells "Jag går på promenaden". Tänk att pappa var en lokal filmstjärna när "Staden vid strömmen" visades upp på konstmuseet för 30 år sedan.