Inflyttningsfest!

I lördags var jag och Isabel på inflyttningsfest hos Helena och Jonatan. Det blev en rolig kväll. Isabel var adopterad och fötterna fick sig en omgång när vi sprang till tåget genom linköpings centrum i klackar höga som hus. Så igår sov jag bort hela dagen, låg i soffan, åt maränger, bacon, korv och chokladsås och såg hela säsong 10 av Vänner. När man kommer in i en ofas är det så svårt att ta sig ur den. Jag vaknade 11 idag och insåg att det var måndag. Inte en måndag då man vill gå till skolan och sätta sig på en föreläsning utan en måndag när man vill ligga i soffan och titta på serier och dricka kaffe. Så nu ska jag fortsätta att titta på den genialiska tv-serien Bert.



1. Kvällens outfit
2. Både jag och Helena hade besökt H&M i veckan
3. Två rånare anlände till festen
4. Glada tjejer
5. Pigga och glada på tågresan hem
6. Värdparet

Far, son & dotter



Jag gillar den här bilden. Pappa fyller 50 år. Son och dotter är väldigt stolta över sin far. Far är väldigt stolt över sin son och sin dotter.

Jag vill aldrig mer vara "den lite större tjejen"

Jag vill aldrig mer höra att jag är en tjej som står stadigt på jorden(bokstavligt talat). Jag vill aldrig mer vara den där "Lite större tjejen". Jag vill aldrig mer höra att "det kan va bra med lite extraförråd när man blir sjuk" eller att "smalhet inte alls är speciellt eftersträvbart". Jag vill aldrig mer höra "med dig finns det mycket mer att älska" och  att jag har "barnfödarhöfter" eller att jag är "lite bredare, men inte alls på ett negativt sätt! Nej, inte alls!". Jag vill aldrig mer höra att jag är tjock. Jag vill höra att jag är snygg. För det är jag, jag är skitsnygg!


DUMBURK!

När man är ledig finns det så mycket saker man vill hinna med. Det behöver inte vara några världsviktiga saker utan bara känslan av att hinna med en kopp kaffe utan att bränna tungan, att sitta ned och läsa en bok och att kanske ta ut sin lilla kanin på en promenad. Men så tänker man att man bara ska in en sväng på datorn först, för att kolla läget. Och där fastnar man. Inte för att det brukar finnas så mycket intressant att läsa, utan för att man är så slö. Så går timmarna och man sitter fortfarande och glor in i en skärm. Därför borde man inskaffa datorfria timmar varje dag, ungefär som när man inte fick sitta vid datorn innan 18.00 på kvällarna eftersom det blev billigare så. Tänkt vad man skulle hinna med! Bara en sån sak som att ställa in disken i diskmaskinen skulle inte bli jobbig. Man skulle kunna rensa garderoben, läsa ut alla böcker, skriva en bok, hälsa på farmor och farfar, ringa Sanna, tillverka smycken, laga gourmet-mat, sy in kläder. Varför sitter jag HÄR?


Happy Birthday to you!

Dear ängel..
Happy Birthday to you.

Älskar dig. Hoppas att du har haft världens bästa födelsedag.

Hårproblem

Jag vill ha ett långt, friskt, glänsande, lockligt, härligt, djupmörkt, reklamhår. Men mitt hår växer inte längre. Jag klippte av mig håret till axellångt i augisti förra året för jag ville ha förändring. Jag tänkte att: "Mitt hår växer ju ändå så snabbt så det är ju bara att spara ut det när jag vill ha långt igen". Men så trivdes jag så bra med det axellånga håret. Det kändes välskött och enkelt. Men i våras började jag längta tillbaks till mitt långa hår igen så jag klippte bara topparna vid nästa frisörbesök. Detta var i början av juni och jag har inte klippt mig efter det. Mitt hår är fortfarande lika kort. Varför? Äter jag dåligt? Stressar jag? Har mina hårsäckar slutat producera hår?

Torsdagspromenad


Think outside the box

Hej och hallå dagboken.
Idag har jag gått i skolan. Fick mycket kritik från vår videolärare. Lärde mig en del. Gick hem. Dricker en kopp ganska äckligt snabbkaffe nu. Träningskläderna är på och jag ska snart iväg. Det blir box med Isabel. Krunegård ekar fortfarande i högtalarna. Träningsvärken kommer imorn. Det tar vi då. Idag är jag glad. Jag har en kanin som jag älskar. Jag har en pojkvän som jag älskar. Jag har en familj som jag älskar. Jag har härliga vänner. Har precis aktiverat Mecenatkortet, "Nyckeln till ett rikare studentliv". Använder aldrig kortet. Det ligger och tar plats i plånboken. Precis som J.C-kortet. De skickar fortfarande ut rabatter till mig som är riktat till 10-åringar. De förstår inte att man växer. Växer ut kläderna. Har köpt massa kläder på sistone. Måste rensa garderoben snart. Och plånboken. Kanske slänga det gamla Mecenatkortet. Kanske också J.C-kortet. Kanske några gamla kvitton. Jag tror inte jag kommer behöva byta de där skorna nångång. På torsdag ska jag sko-shoppa med mamma. Hon kommer hit först och dricker kaffe. Inte snabbkaffe, gott kaffe. Vi ska umgås. Det ska vi också göra nästa helg. Då ska vi plocka svamp. Jag älskar svamp. Mamma också.
Kicken var är den, kicken var tog den vägen?


Kaninen Geson har fått ett hem