Sommarnätter, polkagrisar och pluggångest.

Idag när jag gick hem från jobbet var det verkligen en såndär sommarkväll då man kunde gå i shorts och linne utan att frysa vilket är precis vad jag har längtat efter när sommaren hittills har varit så grå.
I tisdags åkte jag och Isabel på en dagstripp till Gränna för att äta 100 polkagrisar och så bjöd resan också på bad i vättern med Isabel i en alldeles fantastiskt gräslig bikini som hon köpte för 20 kr.

Igår när jag hade picknick med Amanda och hennes vän som också heter Isabel, diskuterade vi hösten då vi alla tre ska börja plugga. När Amanda sa att KSM(utbildningen jag sökt) i stort sett grundar sig på grupparbeten fick jag panik och ångrar mig att jag inte hade tagit Kulturvetenskap som förstahandsval istället. Men jag får helt enkelt börja på Ksm och se hurvida jag trivs med utbildningen och folket,  funkar det ej så försöker jag komma in på något annat eller så jobbar jag i ett år till.

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund, måste läsa ut Arn innan den andra delen kommer ut på bio.

Lite bilder från Gränna:


Bilder från USA

Idag har jag jobbat och vardagen har tagit in sin plats i livet igen. Skönt men väldigt tråkigt. Jag saknar USA, framförallt New York(vilken stad) och allt galet vi har gjort. Under dessa veckor har vi åkt helikopter över manhattan, vart uppe i Empire State Building, klappat en vild sköldpadda i central park, besökt på 4 enorma nöjesfält, ätit 100 limepajer, shoppat, snorklat i det 2:a största korallrevet i världen, solat på kritvita stränder på bahamas, åkt jetski, plockat upp en livs levande sjöstjärna från havet, åkt limousin i Miami och mycket mycket mer.. inte undra på att livet i Norrköping känns ganska trist och tråkigt.

Men jag måste dock påpeka att min syn på amerikaner innan resan stämde bra överens med mitt verklighetsintryck av dem efter resan. Under dessa veckor har jag verkligen försökt att vara nyttig trots den extremt feta maten. Det serveras french fries till allting, stora hamburgre, feta såser, vidriga stekar och friterad kyckling, läsk, cheese cake, dounuts osv... det finns ingen matkultur i amerika vill jag lova! På en resturang kom servitrisen fram och visade upp olika 1-kilos råa stekar de hade att erbjuda, stackars vegiterianer tänkte jag då. Men eftersom varje amerikan tar en diet coke till maten så är det ju okej att unna sig lite fett, eller hur?

Något som också var smått irriterande var deras 21:års gräns på alkoholhaltiga drycker. Jag kände visserligen till regeln innan jag åkte dit men jag trodde aldrig att de skulle vara så stenhårda på den. När jag sitter tillsammans med mina föräldrar på en fin resturang och de ber att få kolla min legitimation säger jag att jag har glömt det och får då inte smaka ett glas vin. Deras extremt hårt hållna regler, inte bara när det gäller alkoholgränsen, gör att man känner sig lite som en fånge i ett diktatorstyrt land. Men att amerikaner sedan inte vet någonting om världen utanför USA gör ju absolut ingenting enligt dem för God Bless America!

Kort och gott: USA är ett fantastiskt land men mycket varierande landskap där allting är häftigt och coolt som en enorm lekpark; ett ställe som är utmärkt att semestra i men kanske mindre bra att bo i(?).

Här kommer lite utvalda godbitar från resan:


Hemma igen

Nu är vi hemma i lilla sverige och har inte sovit på 30 timmar, dvs, vi är extremt trötta! Imorn kommer bilder från den sista delen av resan i USA, ikväll orkar jag inte ladda upp dem.
Resan har förövrigt varit fantastisk med många intryck och upplevelser utöver det vanliga och en mer detaljerad beskrivning på resan kommer framöver.

Jag har dessutom hunnit fylla 20 år på 4 olika flygplatser och firat min födelsedag i stress, förseningar och hets. Nu vill jag bara ha min resväska men alla nya kläder som fortfarande befinner sig i New York.

Jag hoppas att ni har följt vår reseblogg
www.palinka.se/USA under veckorna, har ni missat den så kan ni läsa om vad vi har gjort och kolla in bilder från alla olika platser vi besökt.

Nu måste jag sova. Godnatt.