Grattis pappa 50 år!

Idag fyller min far hela 50 år. Han är alltså ett halvt sekel gammal.
När man lägger upp det så låter det riktigt gammalt!
Tur att far min inte läser bloggen...

Ett stort grattis iallafall!

Roliga minnen från svunna tider.

Kom just att tänka på en rolig grej som hände i en sommarstuga i Ungern för 6 år sedan. Min familj delade stugan med mina kusiners familj så vi var sammalagt 9 peroner på en toalett i 3 veckor. Ni kan ju tänka er pressen på den stackars toan! Till det hör att ungerska toaletter inte riktigt är konstruerade som svenska klosetter. Det finns liksom en "hylla" i toan där det vackra bruna hamnar och som måste ha en tillräckligt kraftig spolning för det att glida ner i avloppet. Hursomhelst så har jag en kusin som heter Linus vars humor är ganska sjuk. En dag när kön till toan var extra lång bestämde sig min härliga kusin för att göra nummer 2.  Han visste att jag var nästa på tur så han ville helt enkelt jävlas med mig. När jag kom in på toan möttes jag inte bara av en fruktansvärd stank utan när jag öppnade toalocket fick jag se den längsta bajskorv jag någonsin skådat! En fem meter lång, illaluktande sak låg vackert ihoprullad på den lilla hyllan i den ungerska, mindre utvecklade, toaletten. Jag som var 15 år gammal på den tiden, skrek av äckel! Men min kusin bara skrattade så jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till för att hämnas honom, eller någon annan. Jag visste ju att min kusin Sanna var nästa på tur.....

Detta bajseri blev en ond cirkel vilket gjorde att man visste vilket syn man skulle mötas av varje gång man öppnade toalettlocket.


Hej igen ksm!

Det här har varit dem två mest omtumlande dagarna i mitt liv. Hade en sömnlös natt inatt och vaknade 07.30 med panik! Vad har jag gjort?! Letade hysteriskt efter telefonnummret till administratören för ksm och försökte nå henne i en timme innan hon svarade. Jag berättade att jag ångrade mig och frågade om det fanns någon möjlighet att fortsätta på utbildningen. Jag hade turen med mig idag för hon hade inte hunnit registrera mitt avhopp så allt fortsätter som vanligt igen...

Hejdå ksm!

Idag lämnade jag för sista gången(förmodligen) ksm:s lokaler på Plan 6 i Spetsen. Jag kände mig lättad när jag gick därifrån, men samtidigt helt förvirrad. Det känns som att jag har blivit nedsläppt från ett rymdskepp på en okänd planet och är helt ensam, och som ni kanske vet så är jag  livrädd för rymden! Jag kanske inte bara är livrädd för rymden utan för att inte veta vad som hända skall, hur min vår ska se ut, min framtid. Jag funderar över det roliga vi gjort på ksm, funderar över om jag har gjort fel, tänker att det fanns 2 lärare som var grymma och läser arbeten jag gjort under hösten. Men jag tänker också på hur många gånger jag har kommit hem från skolan och mått dåligt över att jag har valt fel, mått dåligt över att jag har känt mig som en fisk i fel vatten. Jag har klagat över att utbildningen inte gav vad jag hade förväntat mig och undrat om jag någonsin kommer att få ett jobb. Jag har varit arg och frustrerad över att kompetens slarvas bort pga av fel föreläsningar, fel föreläsare, fel upplägg. Varit galen på att folk inte haft amitioner och varit besviken på mig själv för att motivationen inte har funnits där. Men nu sitter jag här och känner mig vilsen ändå. Dels för att jag inte vet vad jag ska göra nu och dels för att det fanns en liten del i mig som faktiskt gillade utbildningen. Hur ska man någonsin veta vad som är "min grej"? Det verkar ju inte räcka med att välja en utbildning där ämnesområdet ligger inom mina intressen. Men jag är ung och har egentligen hela livet på mig att försöka hitta det rätta, hitta "min grej". Jag vet vad jag vill läsa i höst, ser fram emot det och kanske är det t.o.m "min grej", vem vet?
Med en klump i bröstet ska jag ut och andas in den nya lyften och hoppas att min vår i den nya lägenheten och min höst på den nya utbildningen kommer att bli som jag förväntar mig. Kunskapen ligger där ute och väntar...


När sorgen är som vackrast..

för månen har en kraft
som förnuftet aldrig haft
och aldrig får och då går det dom det går
sen vill jag skriva allt jag sett så nån förstår
fast inga toner kan förklara hur jag mår

Dagen efter

Jag mår riktigt illa. Jag har vräkt i mig 10 kg chokladmousse(vispgrädde, mörk choklad och äggula) och vill spy samtidigt som jag är sugen på en flottig pizza.
Varför rubbas alltid matbehovet efter en dag ute på krogen?

Veckans hyllning

1. Att ta viktiga beslut
Har idag bestämt mig för en sak jag har gått och velat på hela hösten och vintern. Jag har bestämt att jag ska följa mitt hjärta. Har ingen lust att gå med en klump i magen jämt så idag när jag tog beslutet var det som att en sten lossnade. Kan dock inte säga vad saken gäller eftersom det inte är officiellt ännu, men jag återkommer.

2. Moccabryggare
Från lite större beslut till lite mindre värdsliga ting:
I höstas köpte jag en moccabryggare från jobbet och brottades flera gånger med att få gott kaffe. Följde instruktionerna men kaffet smakade gång på gång metall. Men efter att ha googlat på hur man gör det bästa moccakaffet fann jag den bästa metoden som jag ska presentera för er:
Knepet är att dra på högsta värmen på spisen och att hela tiden ha locket öppet. När kaffet börjar bubbla upp så tar man av bryggaren och låter kaffet bli klart. Det bli fantastiskt kaffe!

3. Mitt namn
När jag var liten mådde jag ibland dåligt över att jag hade ett namn som ingen hade hört talas om. "Vadå Andreas? Är du en kille?", var frågor som jag mötte dagligen. Idag, i vuxen ålder, är jag extremt nöjd med mitt namn. Så tack mamma och pappa för att ni valde att döpa mig till Andrea, kanske världens finaste namn!


Jag drömde att jag hade en hund

Inatt hade jag en jättemysig allergihund i en lägenhet på 20 kvm. Jag hade spenderat helgen hos mina föräldrar och glömde bort att jag hade köpt hund. När jag kom hem till min lägenhet satt lilla fluffdjuret där helt deprimerad och ledsen. Jag försökte muntra upp honom med att erbjuda en långpromenad. Tillslut blev vovven glad igen och började slicka mig i ansiktet, utan att lukta hund, och så gick vi som två oskiljbara vänner ut på en härlig promenad i vårsolen.

Ungefär såhär såg den ut:



Veckans klageri

Måndag igen och jag har just varit i skolan för att träffa min nya grupp. Vi kom fram till att vår uppsatts och medieproduktion i vår ska handla om 2000-talets skräckfilmer, ett väldigt roligt ämne. Men som vanligt börjar min vecka med lite klageri och idag är det semlan, särskrivningar och Sex and the City som får sig en omgång.

1. Semlor
Redan efter nyår börjar konditorier och bagerier skylta med att de äntligen är här: Semlorna! Varför tycker folk om dessa vidriga bakelser? Bröd med mandelmassa och grädde? Av grädde får jag huvudvärk och på bröd har jag ost och inte mandelmassa. Trots att jag avskyr semlor så försöker jag lära mig att tycka om dem, precis som med sill, år efter år. Men det slutar alltid med huvudvärk och illamående. För visst ser dessa kreationer goda ut? Gång på gång står jag  ändå där besviken på smaken utan att ha hittat ett bra substitut när alla andra firar Fettisdagen.

2. Sär skrivningar
När man snokar runt och läser andras bloggar, som jag ofta gör, upptäcker man ett återkommande, grammatiskt problem: särskrivningarna. Jag trodde verkligen inte att det var så vanligt men det visar sig att många inte vet att "jätte" och "bra" ska sitta ihop, likaså med "sjuk" och "syster". Ser inte personen att betydelsen av ordet helt ändras om man låter orden stå för sig själv?
 ps. jag försöker vara rolig med rubriken.

3. Sex and the city- filmen
Jag måste vara ensam i världen om att inte ha sett ett enda avsnitt ur Sex and the city-serien. Trots det såg jag, som många andra, filmen som kom i somras. När jag klev ut ur biosalongen visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Men visst är det så att om man går på bio med en kompis som tycker att filmen var jättebra, i det här fallet Amanda, så vågar man inte riktigt säga att man tyckte filmen var urusel? Men ärligt talat, hur bra är egentligen filmen? Finns det någon i hela världen som lever ett liv som dem? Håller kärringar i New York på som dem gör, går på modevisningar, shoppar sjukligt dyra kläder och fnissar åt penisar? Någonting som jag också undrar är hur dem kan ha så mycket pengar? De har ju verkligen inga ekonomiska begränsningar, och vad jag har förstått så är det väl ingen i gänget som har något speciellt jobb? Kanske är det bara jag som inte förstår filmen pga att jag inte har följt serien och "de härliga karaktärerna" men jag ville iallafall stortjuta när jag fick reda på att det kommer en uppföljare nästa sommar.

 

Någonting som kan göra mig väldigt ledsen

Jag kan inte riktigt förstå varför det här problemet alltid berör mig. Jag har själv aldrig varit i den situationen att jag varit på andra sidan av problemet. Fenomenet handlar om att en person man har bestämt att träffa, inte svarar i telefonen. Man tänker första gången: "Hon är nog bara på toa och hon ringer upp så fort hon ser att jag ringt". Man upptäcker att personen inte alls ringer upp och därför börjar man intensivt att ringa och försöka få tag på personen. När man efter ca 10 försök och flera timmar, fortfarande inte har fått något svar så ger man upp. Man är ledsen, arg och förstår inte vad man gjort för fel. Men efter en stund så tänker man att det kanske har hänt något med personen, man blir ororlig eller så börjar tankarna gå att det är någonting fel på personens mobil. Man smsar därför och hör efter. Men ingen svar. Så sitter man här och tänker på vad man kan ha gjort för fel, att man är tråkig att umgås med eller att personen bara valde att inte ta med mobilen(medveten eller omedvetet?). Men snälla ni som läser detta: Jag lovar att efter några upprepningar av samma problem så tröttnar man! Man orkar inte. Säg istället rakt ut att ni inte vill ha ett skit med mig att göra!

Tacka vettja Mia & Klara som alltid får mig på bra humör efter tråkiga dagar.

Veckans hyllning

När jag gick hem idag och pulsade runt i den blaskvåta snön som läckte in i mina sommarskor kunde jag inte låta bli att tänka på hur skitiga mina fötter blev. Snöblask blandat med hundbajs, snorloskor och cigarettfimpar sög sig in i mina fötter så att dem blev sådär russinblöta. När jag kom hem kunde jag inte låta bli att tvätta fötterna ordentligt med tvål och varm vatten. Nu är mina fötter fräscha och varma igen. Nog om fötter, dags för veckans hyllning:



1. Arizona Green Tea
Sitter just nu och avnjuter detta fantastiska gröna iste med smak av ginseng och honung. Smakerna finns också i blåbär och granatäpple som jag dock ännu inte smakat. Denna underbara dryck finns bl.s att köpa på Kahls The- och kaffehandel i Linköping där jag även jobbar. Bonus att flaskorna är fantastiskt vackra!


2. Guinness
Vi fortsätter hylla drycker:
Efter Londonresan där jag nästan blev itvingad öl av Daniel, har jag lyckats hitta en ölsort som jag faktiskt gillar. Det kunde ju inte vara mer passande att jag just i London lärde mig dricka Guinness. Denna becksvarta dryck smakar som en blandning av vörtbröd och julmust, vilka jag båda gillar, och den där typiska ölsmaken(=svettsmak) finns knappt kvar. Äntligen kan jag använda uttycket "gå ut och ta en öl" med sin rätta innebörd.


3. Bada badkar
Igår kväll när jag kom hem från jobbet blev jag extremt sugen på att ta mig ett bad. Det händer inte så ofta med när jag väl gör det brukar jag unna mig att använda badskum, hårinpackning, peelinghandskar och ansiktsmask. Någonting mer avslappnande finns inte! Jag får passa på att göra detta lite oftare nu när vi flyttar till en lägenhet utan badkar.

London

Varför känns det alltid så tomt och tråkigt när man kommer hem från en semester? Vardagen sätter igång och verkligheten tar vid. Efter denna Londonresa känner jag att jag vill flytta dit, London är en underbar stad. Jag och Daniel har haft 4 fantastiska dagar tillsammans. Jag har bl.a lärt mig dricka öl, eller åtminstone Guinness, vilket är mycket passande i en stad som London, vi har gått på museer, promenerat i Hyde Park, shoppat, fikat och ätit en hel del. Det som dock blev lite tråkigt var det s.k "snökaoset" som drog in över london som resulterade i att tunnelbanorna och bussarna inte gick som de skulle. Engelskmännen tycker att två cm snö är tillräckligt för att stänga ned en hel stad. Men summa summarum: resan har varit underbar och sällskapet likaså!