Veckans hyllning

Sitter här och skriver samtidigt som är jättestressad inför morgondagen. Jag har inte packat klart ännu och ska upp jättetidigt imorgon så jag ska försöka fatta mig kort och koncist även denna dag:

1. Londonresan
Imorn åker jag och Daniel till London i 3 nätter och ska njuta av stadens shoppingliv, caféer, pubar, teatrar(?), resuranger, marknader och kulturliv. Ja, det ska bli underbart helt enkelt. På måndag har vi dessutom varit tillsammans i hela 2 år så då blir det till att fira i storstaden.

2. Flytten
Ja, det är inte bara en Londonresa som står på agendan. Av en "slump" var vi på lägenhetsvisning i veckan och tyckte lägenheten var bara så mycket bättre än den vi bor i nu. Vi tackade därför ja till den och fick lägenheten dagen därpå. Redan i april bär flyttlasset av och det känns fantastiskt!

3. Trevliga människor
Det är inte likt mig att skriva gott om andra, men ibland kan människor göra en så glad. Som idag t.ex när jag jobbade och en jätte-super-duper-trevlig kund kom in. Det är så fantastiskt med människor som har en positiv inställning till livet, de sprider glädje!

Nu måste jag återgå till packningen. Eftersom jag är borta i början på nästa vecka så blir det ingen "veckans klageri", men det ta jag förmodligen igen veckan därpå med dubbelt så många klago-punkter.

God natt, gott folk!

Konstiga grannar

Det började egentligen första natten vi flyttade in i lägenheten. Varje kväll mellan 22-00 bankade någon 3-5 hammarslag i väggen. Första kvällen tänkte vi att det förmodligen var någon som hade akut behov av att hänga upp en tavla men inte får man väl in en spik i väggen på bara 3-5 slag? Fenomenet upprepades och varje kväll kan man höra ett högt ljud av någon som använder en hammare. Ibland, på vardagar, har man vaknat av det men ofta tänker man knappt på det längre eftersom det har blivit en naturlig del av att bo här. Men jag har verkligen försökt att förstå vad det är som sker i grannlägenhetet? Är det ett slags tvångsbeteende eller är det en spöklik spik som varje kväll glider ur sitt hål? Skulle det vara ett tvångsbeteende borde personen förmodligen upprepa samma antal slag men varje kväll är det olika många, och spöken tror jag inte på. Är det någon som har idéer på vad det kan vara som försegår hos garannarna är jag tacksam för kommentarer.
Men det här problemet behöver vi ju snart inte längre tänka på, och varför återkommer jag med på fredag i "Veckans hyllning".

Veckans klageri

Måndag eftermiddag och en hög med plugg som väntar. Måndagar är aldrig roligt, därför ska jag passa på och klaga ytterligare på saker denna måndag. Men för tillfället har jag bara två saker jag är missnöjd med:

1. Att tilltala kungligheter i tredje person
Tanken har slagit mig många gånger förut men jag blev påmind om det idag när jag såg en intervju med drottning Silvia på tv. Varför tilltalar man kungligheter i tredje person? "Vad tycker drottningen om...?", "Anser drottningen att....?". Det låter så fruktansvärt stelt och tråkigt, det känns nästan som att man dumförklarar de stackars folket. Man kan jämföra det med en vuxen som pratar med sitt lilla barn: "Ska vi ta och tvätta Kalle nu?".

2. Hyror som höjs
Varför höjs hyrorna alltid efter nyår? Visserligen har jag inte särskilt stor personlig erfarenhet av detta eftersom det i år är första gången jag inte bor hemma. Men man irriterar sig på fenomenet särskilt när man tvingas betala 400 kronor extra varje månad för ingenting! Det hade varit helt ok om man hade fått ett renoverat kök eller badrum men nu slänger man bara pengar i sjön. Sedan att hyresvärden verkar vilja få det till något positivt när man på anslagstavlorna i trapphuset kan läsa: "Äntligen är dem här, hyrorna för 2009 är klara!". "JIPPE!" tänker nog varenda stackare som går förbi.


Veckans hyllning

Första "veckans hyllning" är här och jag ska fatta mig kort, vi börjar med Daniel:

1. Daniel
Egentligen skulle du få vara på denna lista varenda vecka, men den här veckan får du extra uppmärksamhet. Du har förmågan att göra mina dagar underbara när allt annat känns tungt. Jag kan verkligen inte sluta le när du möter mig på stan och jag ser dig komma emot mig. Det pirrar i hela mig trots att vi snart har varit tillsammans i 2 år. För det, min älskling, är du först ut på hyllninglistan denna vecka.

2. Barack Obama
Ingen kan väl ha gått miste om att USA har fått en ny president i veckan. Jag har aldrig varit så intesserad av amerikansk politik som nu. Kanske beror det på att han känns så mänsklig och pålitlig. Jag känner att jag vill lära känna honom. Vi får hoppas att Obama bevisar att det han säger inte bara är fina ord, att han verkligen vill förändra USA. Jag, inklusive amerikanarna, känner nog att USA iallafall aldrig har haft bättre förutsättningar för förändring än vad de har nu med en president som åtminstone har mer än 90 i IQ.

3. Spotify
Ett klockrent substitut till dagens olagliga musik-nerladdningsprogram. Man söker på ett band eller på en låt och på en hundradels sekund kommer sökresultaten upp och det är bara att klicka på önskad låt och musik spelas direkt från datorn. Man kan göra sina egna låtlistor och bara sitta och lyssna i timtals på musik får hela världen. Riktigt bra kvalitet på musiken och det är dessutom gratis!

Trevligt helg på er alla!

Vad är det med män och datorer?

Kommer hem efter en dag på jobbet kl. 21.00 och sätter mig vid datorn brevid min pojkvän som spelar dataspel. Frågar vänligt om jag kan smaka hans godis som ligger på databänken: "JAAA!" svarar han med irriterad stämma. Han är tydligen inne i nått viktigt i spelets värld.
Det är likadan med min bror. Jag ringer honom några gånger i veckan och så fort han hör att det är jag säger han: "Asså, fan Andrea, du ringer jämt så olämpligt". "Men det är viktigt", svarar jag. "Men jag spelar ju för fan Red Alert 3!"
När jag besöker mina föräldrar möts jag alltid av en dataspelsgalen pappa som sitter på kontoret: "Hej pappa, hur är det?"........inget svar. Jag går upp till mamma på övervåningen och umgås med henne ett tag istället. Går ner efter någon timme och frågar pappa om han vill följa med ut på en promenad: "Ja", svarar han, "Men jag måste bara avsluta detta först, tar bara 10 minuter", "Okej, men säg till när du är klar", säger jag. Efter 1 timma har jag inte hört något från pappa och efter 2 timmar är det dags att åka hem. Jag går in till pappa och säger "Hejdå, jag åker nu". "Va, redan? Vi skulle ju ta en promenad".
När jag står i dörren kommer pappa och säger: "Åh, Andrea, du är här så sällan nuförtiden".


Veckans klageri

Jag kom just på en av de mest larviga, töntiga förslag på länge. Efter att ha kommit underfund med att min blogg mest handlar om att klaga på saker och ting, men undantag från föregående inlägg, ska jag f.r.o.m idag börja punkta upp saker jag har att klaga på varje vecka. Detta kommer att ske på en veckans två tråkigaste dagar, måndag eller tisdag, och klagandet kan vara på allt från aktuella händelser till gamla. Sådana saker jag har stört mig på på sistone helt enkelt, och det brukar ju vara en hel del. Men för att kompensera upp denna tråkiga sida av mig ska jag även på en av veckans roligaste dagar, fredag eller lördag, skriva om allt det roliga och positiva som hänt eller som jag har funderat på under veckan. Det känns lite som jag är i desperat behov av fler läsare till bloggen eller vill bli någon slags Blondinbella 2, men detta handlar mer om att jag måste få bukt på kaoset i min hjärna genom att göra mig av med aggressionerna inom mig samt att faktiskt visa på allt positivt som händer omkring mig.
Men åter till veckans klagande och först ut är:

1. Amerikanska filmslut
Man sitter och ser en ganska underhållande, smårolig amerikans film och blir gång på gång lika irriterad på slutet som förstörs av applåder, storslagen musik och överdrivet glada miner. Varför detta förlöjligande? Varför kör dem alltid på samma koncept? Kanske funkar det bland amerikanarna, men här går det inte hem.

2. Palestinasjalen
Denna modeaccessoar som burits i flera år nu verkar ingen tröttna på, det är fortfarande lika "häftigt" att bära denna sjal. Hur kan man förstöra sin outfit med denna fruktansvärda sak? Den är inte ens snygg! Nu har det gått så långt att t.om HM säljer sjalen och söker man på google på "palestinasjal" kommer det upp under "relaterade sökningar" hur man går tillväga för att knyta den på bästa sätt. Ja, vad mer behöver jag säga?

3. Sifo-undersökningar
Ibland får man frågor hemskickade man tillbeds svara på som handlar om allt från medievanor till vilket tvättmedel man använder. Jag brukar oftast svara på dessa undersökningar om jag har tid för jag vet att de behöver få in svar för att inte få ett alltför missvisande reslutat. Häromveckan fick jag hem ett av dessa formulär och jag tror ärligt talat att jag ägnade ca 3 timmar åt att svara på frågorna. Det var ett häfte på 65 sidor, fyllda med frågor där man skulle specificera sitt radiolyssnade med att skriva ut exakt hur många minuter per dag man ägnade åt att lyssna på de olika radiokanalerna etc. Jag måste ha varit den enda i sverige som skickade in mina svar med jag bockade tydligt i på slutet att: "Jag vill absolut inte bli återkontaktad". Frågan är varför dem inte skickar ut färre frågor till fler personer?



Humor

"Humor är livets krydda"...Jo för hur skulle livet egentligen se ut utan humor? Mitt liv skulle va ganska tråkigt, ganska deprimerande och tomt. Det är väldigt viktigt att skratta och ha kul men människor skrattar åt olika saker, har olika sorts humor. Jag tycker t.ex inte det är speciellt kul när folk gör sig illa, skadeglädje är för mig ingenting roligt. Någonting som dessutom är extremt uttjatat i humorsammanshang är sex, det måste väl alla tycka? Något jag däremot tycker är extremt kul är när folk härmar och driver med "svenskheten" eller med vardagen och alla dess olika karaktärer. Svergies, kanske världens, bästa komiker som lyckas med detta är Mia Skäringer  och Klara Zimmergren som i sin humorserie Mia & Klara förlöjligar tyiska stereotypa karaktärer. Både mamma och jag satt hela förra hösten fastklistrade framför programmet en gång i veckan och asgarvade åt trashmorsan Tabita, frisörskan Gulletussan och butiksinnehavarna Ansi och Mona. Överlycklig blev jag idag när jag fick reda på att det kommer en ny säsong av Mia & Klara där det första avsnittet sänds redan den 25 Januari.



Missa inte Mia & Klara i SVT 1 kl. 20.00 den 25 Januari!


Uppdatering av Sälenresan

Efter att åkt på en rejäl förkylning med feber så konstaterade jag att det är den femte resan i rad som jag blir sjuk. Jag har alltid sådan otur.
Hursomhelst så hade vi en trevlig resa med mycket dricka och mindre skidåkning(ingen för min del). För att bara nämna några sjuka saker som hände på resan:
- Isabel gick för hårt på alkoholen första kvällen att hon av misstag tog mina skor när det var dags för utgång, och detta mina vänner var inte vilka skor som helst det var mina snowjoggings i killmodell, storlek 41. Jag kan lova att hon blev populär på dansgolvet sen.
-På tal om skor så fick Richard hem ett fynd från krogen, ett par halvslitna jympadojor som inte var hans?!
-När vi en dag alla satt bakfulla i stugan och bläddrade i reklamtidningar upptäckte jag att min pappa fanns med på en bild för Sälens Skoteruthyrning, han satt på en skoter glad som vanligt med sin säregna skidjacka och jag kunde knappt tro mina ögon.
- På nyårsafton innan läggdags spårade jag och Sanna ur på toan när vi skulle borsta tänderna och upprepade ordet "eller" efter varje mening vilket ledde till att vi garvade konstant i över en timme åt detta.

Annat vi har träffat på är irriterade grannar med snöbollskastande barn, person(nämner av moraliska skäl inte namnet) som halkat i sina egna spyor och blivit avduschad därefter, en invasion av myror i stugan och tillsist en fortkörningsböter.

Resan i bilder:



Hemma från Sälen

Nu är vi hemma igen. Vi har haft det kanonkul och jag kommer med en större uppdatering om resan när jag har alla bilder!