Årets första jordgubbar

Igår åkte jag och Amanda ut till mormor och morfars land för att ta oss ett dopp i den härliga försommarvärmen. Men i och med att temperaturen i vattnet endast visade 18 grader så blev det bara jag som badade(andra gången för i år). Jag åt dessutom mina första jordgubbar och det smakade som väntat mycket gott.

Idag har jag jobbat och gått väldigt långt i mina guldsandaler(=skoskav), men vädret har, även idag, vart härligt så det har inte gjort så mycket. Det tar väldigt mycket på krafterna att jobba och imorn börjar jag redan 07.00..
Hur som hellst, här är lite härligt somriga bilder från gårdagen:

image53

image54

image55


Sverige är landet där man aldrig kan få tag i någon.

När man ska försöka få tag i någon per telefon i sverige, framförallt när det gäller inom sjukvården, krävs det en helt dag åt att ringa, sitta i kö och vara irriterad. Allt börjar med att man kommer till en dataröst som säger: "gäller det ett personligt ärende, tryck 1", man tycker 1 och väntar tills rösten säger: "du är placerad i kö och har könummer 165", man blir irriterad men väntar tålmodigt kvar i telefonen. Efter många minuters väntan återkommer den inspelade rösten: "Knappa in ditt rikt- och telefonnummer så ringer vi upp dig ca 17.05 i eftermiddag", man knappar in nummret och sitter i flera timmar och väntar på att någon skall ringa. Men ibland får man inte ens tag i någon från början, ingen dataröst som säger att man ska knappa in siffra nummer ett eller att man är placerad i kö, som idag när jag frenetiskt har försökt få tag i folktandvården i Åby och det antingen har varit upptaget eller så har faxen gått igång, man har hört en dataröst som säger:"Personen du söker återkommer 13.30" och när man sedan ringer 13.30 så får man höra:"Nummret du har ringt existerar inte".
Tänk hur mycket arbetslösheten i sverige skulle kunna reduceras genom att ta in arbetskraft som tar emot alla dessa telefonsamtal som ingen i dagens läge svarar på...

Eurovision "song" contest

Eurovision song contest är den mest omusikaliska musiktävlingen genom tiderna. Det finns helt enkelt ingen känsla för musik överhuvudtaget. Inte för att "Hero" är direkt ett stort musikalisk verk men den har åtminstone en trallvänlig melodi som egentligen skulle varit vinnarmelodin. Jag säger bara: stackars Charlotte...

Bikinitider = hemska tider

Enda sen jag var barn har jag verkligen älskat att bada, jag tycker att det är det allra bästa med sommaren och jag är så långt ifrån en badkruka man kan komma. Hur underbart är det inte att bada i en svensk insjö eller i ett jättesalt hav och bara njuta av det naturliga? Men som med allt annat så finns det även en baksida med detta; att visa hud. Jag hatar och mår verkligen dåligt när det börjat bli dags att köpa en bikini till sommaren. Jag står i provhytten med det extrema ljuset och speglar mig i alla vinklar utan att finna något vackert, jag köper bikinin och hatar mig själv för att, än en gång, ha slarvat med träningen.
Men innerst inne så tror jag inte det handlar om att jag är missnöjd över min kropp, jag tror helt enkelt jag hatar att visa hud. Att blotta i stort sett varenda del av mig själv i dagsljus på en strand fullproppad med folk gör mig nervös. Är det bara jag som vill dra på mig en heltäckande våtdräkt såhär när det börjar närma sig sommaren?


Söndag

Varför är söndagar så tråkiga? Jag förstår inte varför en lätt depression alltid infinner sig varje söndagkväll, jag ska ju inte ens upp tidigt imorgon. Jag har lite förståelse för att jag var deppig när jag gick i skolan eftersom man på söndagar visste att en helvetesvecka låg framför en, men nu? Jag tror det har lite o göra med att alla andra deppar inför kommande skol/ jobbvecka och man blir påverkad. Ska väll försöka dämpa ångesten med ett avsnitt parlamentet sen.

Gårdagen var dock både mysig och rolig tillsammans med Erica och denna galna tös:

image51
Isabel och Jag

Fredag

Efter en rolig, men hetsig vecka med målning och annat fix så är det äntligen fredag. Men jag ska dock iväg till jobbet om en halvtimme och jobbar till 23, men det ska bli roligt eftersom det bara är andra gången. När jag kommer hem ska jag, om jag orkar, ta ett bad för det är någonting som verkligen är underskattat! Supertrivs verkligen i lägenheten och undrar när folk ska sluta ha en konspiration gentemot mitt och Daniels förhållande och vår lägenhet. Efter över ett år med mycket umgänge kände jag mig redo för att flytta ihop och planerar INTE att flytta hem igen.

God fredag.

Vart tog det heliga privatlivet vägen?

Det absolut roligaste med att ha en blogg är att man verkligen har möjlighet att skriva precis vad man vill i den och eftersom skriva är min största passion så äger jag därför denna blogg(Jag vet att jag borde vara mera aktiv). Men i ett bloggsamhälle som vi numera lever i så kan denna s.k "nätutvikning" leda till ett alltmer opersonligt och kanske ytligt liv. Jag menar, folk skriver verkligen om allting i sina bloggar, det kan t.ex vara en detaljerad beskrivning av sitt sexliv, ett ständigt klagande över sina menssmärtor och ett tydligt riktat hat mot något specifik person etc. Det är just därför jag är så glad över att jag själv bestämmer över min blogg och vad som skrivs här för jag försöker att hitta den gyllene medelvägen mellan privat och personlig.
Jag tror att detta privata bloggande är ett resultat av dagens folkliga öppenhet i allmänhet, synen på sex i synnerhet. Överallt möter vi sex i vardagen, det står SEX på löpsedlarna, det finns sexleksaker att köpa mitt i city och i alla svenska filmer envisas det med att vi ska få se män och kvinnors nakna, ofta håriga, könsorgan. För det första så är den typ av humor för uttjatad och tråkig(en gång tyckte jag också det var kul), för det andra så ger samhället en grym bild av sexet som något man  öppet ska dela med sig med andra, detta leder till att sex inte alls blir något privat och vackert som man delar med den man älskar. Ni får gärna kalla mig konservativ för det handlar egentligen inte om det, det handlar om att samhället ibland sticker iväg i någon extrem rikning där utvecklingen har gått lite snett. Jag är för att vår kultur och våra normer förändras och går framåt, det är t.ex positivt att kunskapen om sex idag är större än för 100 år sedan för att läddare undvika sjukdomar, men ibland måste livet kunna få vara en smula privat. Det finns säkert många som inte håller med mig men troligen många som gör det också.  Svensken verkar dock inte vara helt tolerant med den öppna synen på sex eftersom sexleksaksaffären i city fick stänga igen häromveckan.. Vad tror/tycker du?


Rosa Kök

Just nu har vi målare här som målar om vårt kök i en färg jag inte trodde Daniel skulle gå med på att ha, gammelrosa. Det blir härligt att få bort den gamla, fula tapeten och göra köket lite mera ljust och lekfullt. Var på stan igår och köpte två te-burkar med gammelrosa rosmönster på(det var innan vi hade valt färgen på väggarna i köket), jag verkar tydligen ha kommit in en slags rosa "flickperiod"(tar igen det nu med tanke på alla mörka, dysta kläder jag haft de senaste åren). Jag älskar verkligen att inreda, det är så kul och kreativt, mycket roligare än kläder och mode!
Jag har dessutom börjat tagit upp mitt gitarrspelande igen men halvlyckad framgång. Nu ska jag möta Isabel på stan för en promenad i solen!


Flytt och tandvärk

Sitter just nu i min nya lägenhet och skriver. Har inte haft en ledig stund i helgen eftersom flytten har tagit så stor plats. Vi har burit och städat, packat upp och ordnat men fortfarande är det väldigt stökigt, men jag är säker på att det blir jättemysigt när allt är fixat.
Det som saktade ner allt fixande var min tandvärk som började i lördags kväll. Det var min vänstra visdomstand som hade blivit infekterad och måste opereras bort, samma sak hände min högra visdomstand för drygt ett år sedan, det är ingen härlig smärta vill jag lova!
Ska ta lite värktabletter nu så jag kan fixa iordning i lägenheten och vänta på att min sambo kommer hem =)