Det är mycket som ska hinnas med...

Sitter just nu med ett arbete om Roy Anderssons text "vår tids rädsla för allvar" och frågor därtill som ska vara klara på måndag. Idag och imorn ska jag  jobba och på fredag är det finsittning. I helgen måste man hinna med allt som har med hushållet att göra, städa, tvätta och storhandla. När jag slutar jobbet idag ska jag gå till en plats i Norrköping och iakta de ljud som finns där och vad de karaktäriserar samt skriva ner allt jag hör på ett papper som ska vara inne på fredag.
Varför har dygnet bara 24 timmar?


Studentfest

Igår var nog en av de roligaste utekvällarna på länge. Det började med att alla ksm:are förfestade och lekte lekar i en studentbostad, vi lärde känna varann och skrattade väldigt mkt. Vi begav oss sedan till otten där det enbart var studenter och för en gång skull hade jag faktiskt riktigt kul där! Skitbra musik, trevligt folk och härlig stämning.
Idag är jag däremot jättetrött och vet inte om jag orkar följa med på kvällens aktiviteter om jag nu ska orka upp till en ny skoldag imorgon.

Då var man student då...

Första dagen i skolan har passerat(om man inte räknar med aktiviteterna ikväll) och det har varit många positiva intryck hittills. Folket på KSM verkar vara supertrevliga med blandade åldrar och personligheter och kursintroduktionen kommer imorgon. Det visar sig att KSM varken har några tentor eller fula overaller och alla lokaler är jättefräscha. I två veckor framöver kommer det vara kvällsaktiviteter, som involverar alkohol, varje dag. Ikväll ska vi på förfest i ett studentboende och därefter är det studentfest på otten. På onsdag är det maskerad som jag tyvärr(?) missar pga av jobb.
Jag och Amanda träffade även ANNA R som ska plugga till lärare och pratade gamla minnen över en lunch på Golden bankok, mkt angenämnt!
Snart dyker Amanda upp så jag måste nog försöka hitta något att ha på mig ikväll...

Skolstart

Imorn börjar jag min första dag på universitetet och jag måste säga att känslorna är mycket blandade. Hur kommer folket att vara? Hur är kursen upplagd? Är det bara supa, supa, supa som gäller?
Imorn och i veckorna framöver får vi veta svaret.

Min nya frilla

I sommar har mitt hår blivit så slitet och fult så jag bara har struntat i att fixa det och satt upp det i en knut varje dag. Nu när skolstarten och allt det nya börjar kände jag för en förändring och har länge funderat på att klippa håret kort. Alla mina vänner inklusive pojkvän har varit mycket skeptiska till detta och sagt att jag ska spara mitt långa, "fina" hår. Igår när jag satt i frisörstolen visste jag inte alls hur jag skulle göra men jag bestämde mig för att klippa en page och nu är jag SÅ nöjd, det är väldigt skönt med kortare hår! Idag läste jag i ett modemagasin att page tydligen är helt ute i höst och att man ska satsa på längder men ibland känns det bara så skönt att gå emot strömmen...

Way Out West

I helgen har jag besökt Sanna i Göteborg och vi har varit på Way out west-festivalen. Vi såg Mando Diao, Franz Ferdinand, Sigur Rós och Broder Daniel. BD spelade sin sista spelning någonsin vilket var sorligt men magiskt på samma gång och de gjorde verkligen en fin avslutning på sin karriär när dem hedrade den nyligen bortgångna gitarristen Anders Göthberg. Det var en rolig festival men när jag morgonen därpå vaknade 07.00 för att ta tåget hem och jobba var glädjen inte lika stor, jag var levande död.

Way Out West satte punkten för denna sommar för nu bara regnar det och är kallt och nästa måndag börjar jag skolan...


Daniel

Kan man älska någon så mycket att man spricker?

Jag är iallafall jättenära.

Varför ska man behöva vara så rädd?

Det finns nog många som jag som känner igen obehaget med att gå ensam hem genom stan på kvällarna, framförallt tjejer/kvinnor. När jag slutar 23 cyklar jag det absolut snabbaste jag kan eftersom jag rent utsagt är livrädd, jag riskerar alltså att bli påkörd av en bil bara för att ta mig hem säkert.
I förra veckan blev en kvinna i min ålder våldtagen på en gata nära oss, samma väg som jag ofta går/cyklar på när jag ska hem från jobbet. Det kunde lika gärna hänt mig! Jag har numera slutat att cykla på de små vägarna och gränderna och åker oftast där det är mkt folk och rörelse. Men ska det behöva va så? Ska en kvinna behöva vara så rädd för att något spyko inte kan styra sina behag. Vad är det för män som tänder på att höra en kvinna skrika för sitt liv?
Jag är så trött på att vissa män tror att tjejers kroppar bara är objekt där man kan ta för sig som man vill. Det behöver inte bara gälla det fruktansvärda som våldtäkt, utan också små smällar på stjärten på krogen eller något äckel som flåsar i ens öra och gnider sig emot en på dansgolvet när man tydligt visat att man inte är intresserad
Hela samhället är präglat av att det är kvinnornas uppgift att se till att inte bli våldtagna. Skulden sitter hos kvinnan som kanske har haft utmanande klädsel eller varit alkoholpåverkad, då får man liksom "skylla sig själv". Det är som att kvinnan inte äger sin egen kropp, att det är samhällets "leksak". För en våldtäktsman ska inte få lindrigare straff om kvinnan hade kort kjol eller var full, det ger honom inte rätten till att röra henne för det. Män som inte kan hålla sina fingrar i styr borde helt enkelt spärras in på livstid och få sina k-organ avhuggna så att de, aldrig, aldrig, aldrig kan förstöra en kvinnas liv igen!

Vad tycker du?