Resumé 2008

Eftersom vi åker till Sälen imorn och firar nyåret där så måste jag redan idag göra en resumé av året 2008.
Tänk vad ett år går fort,  jag satt ju nyss och skrev om året 2007. Vad har hänt i år då? Jag listar nedan de viktigaste händelserna under året:

-Börjar jobba på Kahls The- och kaffehandel i Februari.
- Jag förlorar mitt korsband i skidbacken i Mars vilket var den värsta smärtan jag varit med om.
- Flyttar ihop med Daniel den förste Maj
-Jobbar som personlig assistent under hela sommaren.
- Åker till USA i två veckor i juni/juli och är med om min häftigaste resa någonsin. Besöker New York, Orlando, Miami, Key West och Bahamas. Är med om det mesta under dessa veckor, bl.a helikoptertur över Manhattan, snorkling i korallrev i, vattenskotertur, Limousin i Miami och mycket mycket mer.
- Börjar plugga Kultur-, samhälle- och mediegestaltning på universitetet i Augusti och undrar fortfarande om det är det rätta för mig.
- Går igenom en korsbandsoperaton i November och rehabiliteras fortfarande efter ingreppet.
- Sen får jag inte heller glömma att jag har gått ner 10 kg, ganska lite på ett helt år egentligen.


Det har både vart ett händelserikt och ett stillasittande år. Förutom Usa-resan och flytten så har det egentligen inte hänt så mycket. Jag har varit så begränsad i mitt liv pga av knät och det har resulterat i många filmkvällar istället för fester. Men lite har hänt och jag lägger här upp ett urval bilder från årets gång:




Vad kan vi vänta av 2009?


Nu är glada julen slut

Nu lutar jag mig äntligen tillbaka efter 4 dagars intensivt julfirande. Jag har fått så mycket fina julklappar att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Är jag verkligen värd allt detta? Jag har dessutom ätit så fruktansvärt mycket julmat att jag säkert har gått upp minst 5 kg. Nu är det den nyttiga vägen som gäller, det får bli mitt nyårslöfte i år.
Mina julklappar från Daniel var helt perfekta, en gammeldags radio och en kaffemal. Jag gav nog också honom den ultimata julklappen, en resa till London för mig och honom över vår 2-årsdag dessutom!


Bror med julkulor i öronen

Klappar!

Så jäkla cool!

Sagogranen i jursla

Kusiner


Dan före dopparedan.

Packar min väska för att ikväll åka hem till föräldrarna och bo där över jul. Det är så extremt mycket man behöver ta med för 3 dagar! Alla julklappar och så kläder för högtidsagarna. Jag får inte heller glömma min gitarr, lite vacker stämsång från mamma och mig får pappa och Richard, i år igen, lida sig igenom.


Frisörbesök

Mitt hår blir bara kortare och kortare hela tiden, men jag gillar det.


Sanna

Flytta till Norrköping! Du är den närmsta och den bästa vän jag har!

Snälla snälla snälla.



Storrensning i klädkammaren.

Om du är ledig en dag och du sliter dig i håret för att komma på något att göra så har jag ett tips: Rensa!
Rensa garderoben, klädkammaren, skåp, lådor, förråd eller vad det nu kan vara.
Idag tog jag mig tid att rensa min klädkammare som jag så länge sjutit upp(7 månader för att vara exakt). Sen dess att vi flyttade in så har alla grejer man inte vet vad man ska göra av, av någon anledning hamnat där, dvs det blev ett bombnedslag utav allting. Jag satte mig ner i hallen med alla påsar kring mig och började gå igenom alla saker jag samlat på mig under åren och upptäckte att jag faktiskt gick igenom hela mitt liv. Där fanns foton, skolkataloger, diktböcker jag skrivit, gosedjur, gamla cv:n, en hel drös med vykort jag fått från vänner och bekanta, ett oöppnat exemplar av musiktidningen MOJO, en uppdrucken flaska 10-årig Macallan och en hel det skit. Det betyder att man inte enbart gör nytta när man rensar utan man får dessutom en nostalgitripp på köpet och det är ju aldrig fel.
Jag upptäckte också att jag var en riktigt elak bitch under mina tidiga tonårsår, bl.a hade jag skrivit kommentarer om alla i skolkatalogen från 7:an. Där fanns saker i stil med: "Skitful", "Ihoptryckt" och "Inte konstigt att hon är ledig" osv..
Men min egen bild minns jag att jag var mycket nöjd med, en smal, nyblonderad skönhet med ljusgula byxor och en likadan tröja som kompisen brevid. (Inte konstigt att jag var ledig)

FY på er!

Någonting som kan göra mig väldigt irriterad är att det är så dyrt att åka kollektivt. Nu i januari ska Östgötatrafiken höja priserna igen så ett dygnskort kommer att kosta 110 kr istället för 75 kr, en rejäl ökning! Det betyder att jag, och många andra, kommer välja bilen framför tåget/bussen/spårvagnen och det bidrar till en ännu sämre miljö. Jag som miljövän har tidigare ofta valt att ta tåget till Linköping där jag jobbar trots att det har varit något dyrare än att ta bilen. Nu kommer det definitivt bli dyrare att ta tåget så pga av min studentekonomi kommer jag istället åka bil. Samma sak gäller SJ och deras ENORMT höga priser. När jag ibland åker ner till min kusin Sanna i Göteborg föredrar jag att åka tåg eftersom det skulle vara väldigt tråkigt att köra själv så långt. Men en biljett tur-retur kostar mellan 700-1000 kronor! Det är inte klokt! Hur kan man vara så korkad att ha så höga priser?
En åtgärd för att minimera biltrafiken är att uppmuntra folk att åka kollektivt, men det gör man inte genom att höja priserna! Varför bygger man inte ut och satsar på kollektivtrafiken istället samt sänker priserna så att resenären gör en affär av att ta bussen, både för miljön och för plånboken. Det bidrar i sin tur till att fler kommer låta bilen stå, koldioxidutsläppen kommer att minska och företagen, bla SJ och Östgötatrafiken, gör en vinst.

Jag åker jättegärna buss och tåg för jag tycker det är trevligt men snart förlorar dem även mig som kund.

Namnsdag

Grattis på namnsdagen Daniel.
Jag älskar dig!

Julpyssel

Som ni kanske märkt har mitt liv kretsat mycket kring jul och att tillverka julsaker/julmat etc. och trenden fortgår...
Idag var Isabel här och vi gjorde julkort(enligt traditionen), drack julte med spray-grädde och åt pepparkakor till ljudet av dånande julmusik.


¨

(Den här bilden har egentligen ingenting med julpysslet att göra men jag hittade den på Isabels kamera och var bara tvungen att ha den, är hon inte söt?)


 ps. Min blogg fyllde två år i Fredags här:
http://jeandrea.blogg.se/2006/december/och-sa-gjorde-jag-en-blogg.html  kan ni läsa mitt allra första inlägg där jag av en slump också visade mina vackra julkort jag gjorde till julen 2006.


Julskinka

Ikväll har vi griljerat och ätit julskinka. Julskinka är en av de många anledningarna till att jag inte är vegeterian.

Häromdagen kom Daniel hem med ett akvarie med fiskar och har suttit och stirrat in i det som en nyfiken pojke sen dess. Tog fram kameran när jag såg hur söt han var och tänkte lägga upp en bild här, men fick inte det. Snart är det jul och jag är som vanligt lika förväntansfull inför att dela ut mina klappar.


Ibland måste man bara ta en paus...

Sitter och skriver på Essän en mörk fredagseftermiddag som denna. Vi har redan skrivit mer än hälften så vi ligger i fas vilket bäddar för ett långt, härligt jullov!
Ikväll kommer Isabel hit och vi ska se Idol och äta paj. Imorn är det dop i linköping samt ett besök på Ikea för lite julklappshopping. På söndag ska jag och mamma ha en hel dag ägnat åt julbak i alla dess former och på kvällen finns det förhoppningsvis lite tid över att skriva på essän.
Nu måste jag dock återgå till skrivandet.

1:a December och det första ljuset är tänt.

Jag stirrar upp i taket
Jag kan inte sova
Vänder på mig, obekvämt, vänder på mig igen
Tittar på dig som slumrar så hårt brevid
Jag känner dina andetag
jag älskar att lukta på din andedräkt,
jag andas in när du andas ut.
Fyller mina lungor med dig
och tänker att du är det vackraste som hänt mig.