En gråregning onsdagseftermiddag..

och jag sitter i min trista skola och skriver om homosexualitet om det är rätt eller fel och utanför regnar det så mycket, det är så grått , arbetet känns så tungt men ändå är jag inte ledsen.

efter en helg i sälen ser allting ganska så ljust ut, så ljust att den gråa himlen utanför inte stör mig alls.

nu sitter jag alldeles ensam i datasalen och det är en hel timme kvar till klockan blir 17..

Sälen

Det tråkiga med att åka på semester är att packa, och jag med min superplanerade framförhållning sitter nu kvällen innan avresedagen med en halvskriven packlista och en tom mjukisväska och tror att packningen ska bli gjord av sig själv.
Telefonen som ständigt ringer, Richard som ropar, tandkräm över golvet, kamera som ska laddas, pengar som ska fixas, skidor att hämta i garaget och en stortå som skriker av smärta pga av den mycket passande nageltrångsinflamationen.
Det är inte förns när man sitter i bilen, påväg mot sälen, med väskorna fullpackade, som man får en chans att andas ut och känna att "nu är jag faktist ledig i 5 dagar". (mina 100 läxböcker jag har tagit med kommer förmodligen ligga lika orörda när vi återvänder hem på söndag)

Mot ett ännu iskallare klimat får jag chansen att bara glömma allt som finns härhemma några dagar, för mitt hjärta kommer nog bokstavligen att frysas ned..


En tråkig lördagskväll..

Ni måste bara se detta:

http://www.youtube.com/watch?v=QDopg-arCVM

Ett öga rött


Ett öga röttJag läste ut en bok igår, nämligen Jonas Hassen Khemiris Ett öga rött. Det var nog den mest kreativa och speciella, men också mest underhållande bok jag har läst på länge.
Boken handlar om den 16-åriga killen Halim som vägrar låta sig bli påverkad av Sverige och dess kultur, sk. "svennefikation", vilket gör att han tydligt vill visa sina arabiska rötter och sin plats genom att exempelvis tala invadrarsvenska trots att han är född i sverige. Hela boken är skriven på invadrarsvenska med meningsbyggnaer som "Vad nöjd med allt som livet ger, för björntjänst inte gör så glad".
En bok skriven utifrån en indvandrares perspektiv, men som också vill betona att det bara finns en sorts människa oberoende vilket land man kommer ifrån.

Köpte boken och fick den signerad av själva Jonas han själv efter att ha lyssnat på det absolut mest gripande föredraget i mitt liv.

Skulle alla jordens 7 miljarder människor läsa Ett öga rött, skulle konflikterna mellan väst och öst inte längre existera..

Min gitarr och jag..

..vi hade en av våra bästa dagar tillsammans idag.
Det finns inget underbarare än att bara sitta och drömma sig bort med gitarren och plocka harmoniskt på strängarna.


Idag bestämde jag mig även för vilken utbilning jag vill läsa efter gymnasiet, det bara kom som en uppenbarelse för mig. Men först blir ett års ledighet då jag ska hinna göra med allting jag vet att jag förmodligen inte kommer hinna med senare i livet.


Störande..

När jag kommer till skolan 08.00 idag, efter en lång natt med Samhällsarbetet, visar det sig att vi inte har någon samhäll idag och uppsatsen tydligen ska vara klar imorn. Då blir man smått irriterad..

Men idag när man kommer hem kan man ju för en gång skull lägga sig ner i sängen och vila utan att veta att det är saker som väntar.

Jag har nog aldrig vart såhär trött

Igår lade jag mig alldeles för sent, nämligen 02.00 och eftersom det har vart lov i 2,5 veckor och jag har vänt på dygnet, så var jag ju givetvis inte trött 02.00. Det finns nog inget värre än att ligga och stirra upp i taket och säga till sig själv "Somna, somna, somna, somna", eftekten blir oftast bara att man blir ännu piggare. Jag tror klockan hann bli 05.00 innan jag verkligen somnade, och när klockan ringde 07.30 kändes det nästan som jag bara hade hunnit lägga ner huvudet.
Tröttheten sitter nog i hela dagen, och det värsta av allt är att jag inte kommer att få sova ut inatt heller, eftersom amitiösa jag inte har skrivit klart mitt samhällsarbete.

Ännu ett lov är över och nu är det bara ett halvår kvar tills studenten, jag ska försöka att inte klaga över min trötthet, för sedan kan jag sova hur mkt jag vill. Åh, jag kan inte ens nämna ordet "sova" för det gör mig väldigt ledsen. Ska kila iväg snart och se om jag kan få en blund, eller två på bussen.

Bakfylla


Efter en utekväll händer det alltid att jag drömmer de mest sjuka drömmarna att jag på morgonen när jag vaknar inte vet om det har hänt eller ej..
Min dröm inatt var följande:
Jag, Helena, Anna, Therese och Emelie var på otten och hade skitkul. Jag och Helena blev jättepackade och Helena sa till mig: "jag tror vi har blivit drogade"...
Efter en stund på otten råkade jag tappa bort min jacka, men vi sket i det och gick vidare till Palace.
På palace hade, det-vi-nu-hade-blivit-drogade-med, tagit riktig fart i våra huvuden och vi dansade som aldrig förr. Klockan gick och det började bli stängdags och jag beställde in Fisksoppa med endast skalen från skaldjur, och satt och åt. Anna ropade sedan till mig att vi var tvungna att springa till bussen(Annas mamma var busschaufför) och vi sprang iväg. Väl vid busshållplatsen råkade vi gå på fel buss och hamnade nämligen på en Charterbuss till okänd destination..
Hastigt vaknade jag upp av att klockan ringde 10.00 och jag var tvungen att gå upp för att ringa ett samtal till mormor angående middagen imorn..

Därefter somnade jag om och hade ännu en konstig dröm.
Dröm nr 2:
vi befinner oss på ett jättestort nöjesfält i USA. Det är hela min familj + mina kusiners familj. Jag, Isabel och pappa ställer oss i kön till den största och mest häftiga bergochdalbanan jag någonsin skådat(typiskt USA). När vi är framme och vagnen börjar åka känner jag på mig att någonting inte riktigt stämmer, men vi fortsätter ändå att åka och det är verkligen svinkul tills det att hela våran vagn lostnar från spåren och flyger iväg och landar långt bort på en motorväg. Pappa, Jag och Isabel är ganska skadade och blir upphämtade av en hippie-minibuss som säger att de ska ta oss till närmsta sjukhus. Men påväg till sjukhuset blir vi stannade av FBI och de vill att alla i bilen skall visa legitimation. Jag, Isabel och Pappa har naturligvis ingen med oss och jag drar tag i kragen på polisen och säger med min knackiga engelska "Hospital, hospital"..när han ser att hela jag blöder låter han oss åka iväg..
Jag vaknar 13.00 av att brorsan är i köket och fixar frukost väldigt högljutt..

Nu är jag jättetrött och jätteseg och känner att Samhällsuppsatsen, ännu en gång, blir uppskjuten.
Jag hade iallafall en jättetrevlig kväll igår på Världens bar och på Palace..

Ikväll ska jag och Helena på bio, och det är ungefär vad jag orkar efter en natt med borttappade jackor, turer i charterbussar, drogade flickor, och en fartfylld resa på en amerikansk motorväg..

Kaffe, Vänner och... plugg?


När jag precis kom på mig själv med ha suttit och lyssnat på U2:s With or Without You i en timma i sträck framför min brutalt lilla dator-skärm började jag fundera på vart jag egentligen är påväg. Jag är en sådan person som "har allt" utifrån andras perspektiv, men vad vet ni om det egentligen? Vad är allt för er? För mig är allt någonting som gör en lycklig, alltid! Men det har inte jag. Jag vill inte låta jättepessimistisk nu, för den stämpeln har jag nog redan av alla de som har följt min lunarstorm-dagbok i åratal. Det jag menar är att personer som "har allt" egentligen kanske inte har så mycket när det kommer till kritan. Nu måste jag också poängtera att jag faktist är lycklig och har ett bra liv, men ibland, när man tex har lyssnat på With or Without You 300 ggr så kan man ju börja fundera..

Idag hade jag tänkt att stiga upp 09.00 för att plugga på mitt ännu-ej-påbörjade-12 sidiga-samhällsarbete. Men när klockan ringde var jag så trött och tänkte "bara 10 minuter till".. men 10 minuter visade sig vara 2 timmar och klockan 11 stressade jag mig upp för att fixa frukost. Efter frukosten satte jag på min dagliga kaffe och tänkte att jag kanske kunde dricka det framför ett avsnitt av Vänner. Ett avsnitt blev två avsnitt och två avsnitt blev fyra avsnitt och fyra avsnitt blev.. EN HEL VÄNNER-BOX!
Men det var ju så bra, och det lockade bra mycket mer än det där urtråkiga samhällsarbetet. Men efter en hel dags vänner-tittande kom jag på att mitt arbete fortfarande låg orört. Nu är klockan snart 12 och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, funderat på att ladda upp med en hel kanna kaffe och ta igen allting inatt. Men för att va helt ärlig är det bara drömmar eftersom jag av erfarenhet vet att jag aldrig kan hålla mitt schema.

och With or Without You spelas fortfarande i media-playern..

Nytt år, nya tider

Det är såhär när det gågna året precis har slutat som man bli alldeles sentimental och börjar att minnas de fina studerna under året. År 2006 har nog varit det mest spännande, roliga med också mest oförutseddbara år med många spontaniteter, Sälen, London med Helena, Hulsfred som jag aldrig kommer att glömma, den vilda danmarksresan med Isabel m.m..

Nyligen hemkommen från min 3-dagars vistelse i Göteborg sätter jag mig ner för att summera det gågna året och den sista dagen på året, nyårsafton. Nyårsafton firades med middag med Sanna och Richard och bar vidare ut till Frölunda som ligger alldeles för långt utanför Göteborg för att ta spårvagn. När vi anlände till festen var både jag och Sanna mkt skeptiska pga olika orsaker som jag inte ska ta upp här, men jag får säga att atmosfären vände och det blev till slut faktist en riktigt bra sista kväll på år 2006. Tolvslaget firades dock under regnigt klimat, vilket jag ioförsig hade väntat mig efter alla översvämningar i gbg, men Champagnen var iallafall kall och god..
Under kvällen ringde Amanda hemifrån Norrköping och för att citera en väldigt rolig mening som jag missuppfattade av Amanda skriver jag:
"När ska ni fira tolvslaget då?"
Det visade sig att hon hade sägt "HUR ska ni fira tolvslaget?" Men med lite alkohol i kroppen är det lätt hänt att man hör fel, men kul var det..
Kvällen slutade med en evighetsresa från Frölunda hem till Surte, och jag trodde faktist att vi aldrig skulle komma hem, men det gjorde vi, och jag somnade bums halft med kläderna på i den lilla extrasängen som brakar varje gång man vänder på sig..

Nu när jag kom hem satte jag mig och gjorde en liten film om året 2006, lite meningslöst, men väldigt kul att samla alla minnen på en liten filmsnutt på 2.15 minuter. När jag ser filmen känner jag att jag nog inte vill ha 2007, för jag vet att det inte kommer gå upp mot 2006. Imorn när jag vaknar upp 2 Januari vaknar jag upp i ett nytt år(idag är det ju ioförsig också ett nytt år, men 1 Januari brukar jag räkna bort eftersom man sover bort hela dagen och är alldeles för trött och bakfull för att läggga märke till den nya luften) och jag håller tummarna för att det blir ett bra år..
Nytt år, Nya Tider (det svider..)

NyårsandiNyårsmiddagdressed up