När sommaren glider ur händerna

Den här sommaren har varit lite annorlunda än andra somrar. Den har bara sprungit iväg. Kanske beror det på det ganska dåliga vädret, kanske beror det på att jag hela tiden har haft en glädje- och sorgblandad klump i magen inför min resa till Ungern. Känslan av att lämna Daniel, känslan av att lämna Sverige, känslan av att den svenska sommaren glider ur mina händer.

Jag har hunnit med många sena nätter, många lyckade fester, mycket vin och mycket mat. Jag har hunnit med att lukta på sommaregnets varma ångor och morgondisens fuktiga luft. Jag har hunnit med att ta examen, fyllt år och vandrat med Daniel i Köpenhamn. Jag har badat naken, tältat och ätit jordgubbar tills jag fått ont i magen. Jag har producerat radioprogram, haft ströjobb och skrivit cv. Jag byggt om kök och fixat balkong. Jag har fått en paprika på min planta och jag har haft färska kryddor. Jag har bakat två jordgubbstårtor och jag har bjudit på tapas. Jag har solat utan att bränna mig, jag har badat så att huden har blivit svampaktig, jag har gjort hemmagjord vaniljglass och jag har cyklat många mil. Jag har vandrat runt strömmen och låtit sommarens alla dofter uppfylla mig av glädje och sorg för att jag inte kan låta den dröja lite i mina händer.


Avsnitt 6 och 7

I avsnitt 6 pratar vi om musik och har bjudit in musikproducenten Jonathan Lemethy.
I avsnitt 7 delar vi med oss av våra erfarenheter från pinsamma situationer.

Avsnitten kan du hitta här:
http://slipsens.podbean.com/

Jag är för full, du är för ung.

Ibland är det härligt att bara unna sig att äta gott och ha det bra när det regnar och åskar utanför. Igår var en sådan dag.

Lunch. (Jag verkar va ensam i världen om att tycka om den där skinkan)


Efterrätten bestod av hemmagjord glass med blåbär och nybryggt kaffe...


...som avnjöts i sällskap med Pippi Långstrump på teven


Tommy: Daniels favoritkille


Sedan kom Erica och jag bjöd henne på mat


Som vi avnjöt på balkongen



Och så avslutades kvällen med en sväng till stan och Veronica Maggio, en öl och gott sällskap.





Ge mig hetta!

Regn, regn och åter regn. Snälla, ge mig hetta, ge mig ljumma kvällar, ge mig sjöbad, ge mig grillmöjligheter, ge mig svettpärlor i pannan, ge mig sommar!

Herrsjön med mamma

Jag och mamma var och tältade i lördags. Vi grillade korv och bananer med choklad, badade kvällsdopp och såg tjugo kräftor. Vad är väl härligare än att vakna till fågelkvitter och morgondis och äta kvällsmat till solnedgången på en klippa där värmen dröjer sig kvar långt in på natten?
















Köpenhamn och födelsedag

Tack för en underbar vistelse, och en underbar födelsedag i Köpenhamn!
















Köpenhamn och avsnitt 5

Imorn åker jag till Köpenhamn med älsklingspojken och därför bjuder jag er på ett härligt avsnitt av Någonstans i Sverige, tema "Sommarnöjen". Lyssna och njut medan jag vandrar fånigt nykär med Daniel, hand-i-hand på Ströget.

http://slipsens.podbean.com/

Avsnitt 4

Mode och trender, outfits och sommarfavoriter. Allt detta pratar vi om i veckans avsnitt där modebloggerskan Hanna Friberg också medverkar. Lyssna!

http://slipsens.podbean.com/2011/07/04/nagonstans-i-sverige-avsnitt-4-%e2%80%93-%e2%80%9dvill-man-vara-fin-far-man-lida-pin%e2%80%9d/